LITERATURA
Cultura 31/03/2015

L’escriptora Maria Barbal se’n va de gira pels Estats Units

J.n.
1 min
L’escriptora Maria Barbal 
 Se’n va de gira 
 Pels Estats Units

BarcelonaMaria Barbal està a punt de fer les maletes per anar-se’n cap als Estats Units, on pronunciarà quatre conferències del 6 al 14 d’abril gràcies al fet d’haver sigut escollida Escriptora de l’Any. Es tracta d’una iniciativa conjunta entre l’Institut Ramon Llull i la North American Catalan Society que es va impulsar el 2012 i que té com a principal voluntat difondre l’obra d’un escriptor en llengua catalana.

Tot i que Barbal fa uns mesos publicava nova novel·la, En la pell de l’altre (Columna, 2014), durant l’estada nord-americana parlarà del llibre que la va convertir en una autora de referència i d’una gran popularitat, Pedra de tartera, que en tres dècades s’ha traduït a una dotzena de llengües (amb un èxit notable a Alemanya, on n’ha venut més de 100.000 exemplars).

Maria Barbal començarà la gira a Maryland, al Center for the Humanities del Hood College. Tres dies després oferirà una xerrada al King Juan Carlos I of Spain Center, a Nova York. El dia 13 serà a la Universitat de Missouri i l’endemà tancarà la gira a la Universitat de Georgetown. Les impulsores de la gira per part de l’àmbit universitari han sigut l’escriptora i professora del Hood College Roser Caminals i la lingüista, traductora i gestora cultural Mary Ann Newman, que des de fa un parell d’anys impulsa la Farragut Fund for Catalan Culture in the U.S.

stats