Cultura 04/09/2015

L'Estat Islàmic destrueix tres torres sepulcrals a Palmira

L'anunci s'ha produït aquest divendres i se suma a la destrucció dels temples de Baal i Bel

Agencies
1 min
Les tombes torre que ha destruït Estat Islàmic a Palmira /REUTERS

BeirutLa destrucció sistemàtica de Palmira per part d'Estat Islàmic continua: el grup terrorista ha dinamitat tres torres sepulcrals emblemàtiques de la ciutat arqueológica, segons ha confirmat aquest divendres el màxim responsable de les antiguitats sirianes Mamum Abdelkarim. Abdelkarim ha remarcat "el valor històric dels monuments destruïts", la construcció dels quals es remunta a diferents períodes que van des de l'any 44 fins el 103 d.C.

Las torres sepulcrals destruïdes són la tomba de Ketut construïda l'any 44 d.C, la tomba amb les restes de Gemlik, aixecada l'any 83 d.C. i per últim, la torre del Déu Bel edificada l'any 103 d.C. Tots tres monuments es trobaven en "molt bones condicions", segons el director Abdelkarim. No se sap encara la data exacta de la destrucció i tampoc l'estat actual de la resta de construccions arqueològiques ubicades a la ciutat.

L'anunci s'ha produït després de la destrucció dels temples de Baal i Bel en les darreres setmanes. El grup terrorista va prendre el control del jaciment al maig i el va omplir de mines. A més de la destrucció dels edificis, reconeguts per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, també va assassinar Khaled al-Assad, l’arqueòleg més important de Palmira.

stats