Cultura 06/11/2014

'De l'hort a la biblioteca', premi Teresa Rovira 2014

El projecte, impulsat per la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, pretén potenciar el consum, cultiu i cuina dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat

Ara
2 min

Barcelona'De l'hort a la biblioteca', el projecte impulsat fa un any per la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi, ha guanyat el Premi Teresa Rovira a la innovació a les biblioteques públiques, entregat per primera vegada l'any 2013 a la Central de Castelldefels. 'De l'hort a la biblioteca' pretén potenciar i facilitar informació per al consum, cultiu i cuina dels productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les activitats realitzades en aquest temps per la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer han comptat amb la participació de personatges reconeguts com la xef Carme Ruscalleda, a més d'un ampli ventall de tallers per a petits i grans, xerrades sobre la creació d'horts urbans o hortalisses i verdures.

El premi, que reconeix la tasca innovadora i les iniciatives impulsades per les biblioteques públiques, es va crear en honor a la figura de la bibliotecària Teresa Rovira, que va participar en l'acte d'entrega del premi l'any 2013. Filla d'Antoni Rovira i Virgili, va dedicar tota la seva vida a la investigació de la literatura infantil i juvenil, "va estimar i conèixer els llibres" - com ella mateixa deia que havia de fer una bona bibliotecària - i va morir, el setembre passat, als 95 anys.

El segon premi ha recaigut en la Biblioteca Miquel Martí i Pol, de Sant Gregori pel seu projecte ““I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme”.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que ha entregat dels premis en el marc de la segona Trobada de responsables de les biblioteques públiques, ha destacat que “el record per a Teresa Rovira és també per a tots aquells qui van desplegar el sistema bibliotecari que tenim avui i per als professionals que hi treballen actualment”.

Mascarell ha apuntat que “l’enorme prestigi de les biblioteques del país és responsabilitat dels seus professionals” i que “avui tenim un sistema bibliotecari que és motiu d’orgull i satisfacció de tots”. El conseller de Cultura ha ressaltat que “amb el sistema bibliotecari s’ha aconseguit que la casa de cada ciutadà tingui una extensió a la biblioteca més propera” i que “les biblioteques són el centre cultural més gran i de major proximitat: cada dia les visiten 100.000 persones”.

stats