Cultura 04/04/2022

El Liceu pateix un ciberatac

Segons el teatre, tot i rebre un intent de xantatge "no s'ha vist compromesa cap informació"

2 min
El concert del 175è aniversari del Liceu.

Barcelona"Ara com ara, el Liceu pot anunciar que no s'ha vist compromesa cap mena d’informació delicada relativa a dades personals", explica el Gran Teatre del Liceu en un comunicat sobre l'intent de xantatge informàtic que va patir el 28 de març. Tal com ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ARA, hi ha hagut una fissura en la seguretat del sistema informàtic del teatre, acompanyada d'una petició de rescat en criptomonedes. Es tracta d'un intent de ciberatac com el que va patir la Universitat Autònoma de Barcelona fa uns mesos, però sense conseqüències de la magnitud que sí que va tenir a la universitat.

Segons el Liceu, en el ciberatac "no s'ha vist compromesa cap mena d’informació delicada relativa a dades personals", i ara com ara l'equip tecnològic treballa per "recuperar el sistema i tornar a la normalitat operativa". "Les pàgines web i els serveis externs del Liceu no s'han vist afectats ni alterats per aquesta problemàtica en cap moment i continuen funcionant amb normalitat i sense incidències (liceu.cat, liceuplus.com, liceualsmuseus.cat). L'única afectació temporal serà la dels annals del Liceu (annals.liceubarcelona.cat)", expliquen fonts del teatre, que de seguida que van tenir constància de la fissura de seguretat ho van denunciar als Mossos d'Esquadra i ho van comunicar a l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

Llum verda per al LiceuMar

Aquest dilluns el Patronat del Liceu ha decidit fer un pas més en el projecte del LiceuMar, que, segons el preacord amb el Port, se situaria en el solar on hi ha l'Imax, que s'enderrocarà després de la Copa Amèrica de Vela. Per ara s'ha donat llum verda a la preparació d'un concurs internacional d’idees d’arquitectura.

stats