Música
Cultura 05/09/2014

El Liceu celebra 15 anys de la reobertura amb actes "d'agraïment" a la ciutadania

El teatre acollirà la gala 'Catalunya aixeca el teló' i oferirà concerts a l'exterior per la Mercè, i més tard, a Santa Maria del Pi, entre altres

Acn
2 min

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu commemora el quinzè aniversari de la reobertura després de l'incendi que va patir l'any 1994. Per aquest motiu, el teatre ha organitzat al llarg de la temporada un seguit d'actes per agrair la complicitat amb la ciutat, el barri, els abonats, mecenes i institucions, "sense la qual no hauria estat possible el Liceu", ha dit el director general Roger Guasch. Entre altres activitats, el Liceu acollirà la gala 'Catalunya aixeca el teló', oferirà un concert dels seu cor i orquestra per la Mercè i un a la Basílica de Santa Maria del Pi.

Durant la gala 'Catalunya aixeca el teló', els teatres privats del territori presentaran la seva temporada. L'espai agraeix així la col·laboració de molts dels teatres en el manteniment de l'activitat artística al Liceu els anys posteriors a l'incendi que el va arrasar ara fa 20 anys. Guasch ha dit que necessiten "recuperar l'optimisme i la mirada de futur, recuperar aquell esperit que hi va haver l'any 1994". També ha destacat que "era hora que l'organització comencés a veure que la cosa va endavant", referint-se a la davallada pressupostària que ha viscut l'equipament en els últims anys.

Per donar les gràcies a la ciutadania, el Liceu oferirà el 24 de setembre un concert gratuït de l'Orquestra Simfònica del Liceu i el Cor amb motiu de les festes de la Mercè. En reconeixement a Ciutat Vella, "que durant cinc anys va patir les molèsties de la reconstrucció del Liceu", el Cor oferirà el 2 de novembre un concert a la Basílica de Santa Maria del Pi. Els beneficis del concert es destinaran a la col·laboració amb el projecte de reconstrucció del Teatret infantil i juvenil de la mateixa basílica. El 19 d'abril conclou el programa d'actes amb la gala lírica 'Nous valors, noves veus' al mateix Liceu, que pretén emfatitzar la vocació de futur de l'equipament.

stats