política cultural
Cultura 29/02/2012

El Liceu tindrà una nova organització directiva a partir de l'1 de setembre

Hi haurà una direcció general acompanyada d'un consell de direcció amb els responsables musicals i artístics i amb preeminència dels cossos estables

Acn / Xavier Cervantes
1 min
Sala principal del Gran Teatre del Liceu

Barcelona"El Liceu té un problema de governança" a causa d'una organització "molt complicada i poc operativa". Així de contundent s'ha mostrat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, quan s'ha referit a la situació que viu el teatre en la compareixença al Parlament per informar sobre el futur dels grans equipaments culturals.

Per Mascarell, canviar de president del Liceu –un representant de l'Estat– cada dos anys és "poc operatiu" i, per això, proposa una reformulació de la comissió executiva amb una direcció general acompanyada d'un consell de direcció amb els responsables musicals i artístics de la institució, amb l'objectiu també de donar preeminència als cossos estables. La nova organització hauria d'estar operativa l'1 de setembre, amb vista a la propera temporada.

En la comissió parlamentària, el conseller també ha fet un diagnòstic de la situació dels grans equipaments culturals del país en un context de crisi i d'esgotament d'un model. "Hem de fixar millor les missions de cada centre i desplegar els programes per explicar a la societat" quina és la seva feina. El seu diagnòstic conclou que els grans equipaments culturals han de ser més "sostenibles, flexibles, incisius i infinitament més orientats als ciutadans".

stats