Cultura 02/03/2021

Lildami, Clara Peya i Zoo se sumen als caps de cartell de l'Strenes de Girona

Els responsables del festival demanen ajudes econòmiques si han de retornar entrades per les restriccions de mobilitat

ARA
2 min
Els valencians Zoo faran un doble concert el dia 24 d'abril, a la Mirona, amb dues sessions disponibles: a les 17'30 i a les 20'30

"La creació no es pot ni restringir ni confinar". Aquest és el lema de la novena edició del festival Strenes, que, malgrat les restriccions i mesures anticovid, tornarà a portar a Girona alguns dels principals artistes del panorama musical com Ferran Palau, Zoo, Clara Peya, Joan Miquel Oliver, Buhos o Lildami, que s'afegeixen als concerts ja anunciats de La Pegatina, Stay Homas, Oques Grasses, La Casa Azul o Arnau Griso .

Aquest any, però, l'Strenes no podrà arrencar amb el tradicional concert sorpresa al terrat de l'Oficina de Turisme a causa del risc de contagi, i ha optat per donar el tret de sortida amb l'actuació de Judit Neddermann a l'Auditori, el 26 de març. El festival sí que recupera un dels escenaris emblemàtics: les escales de la Catedral de Girona, on Amaral, La Casa Azul i Oques Grasses posaran el punt final a la novena edició, el cap de setmana del 30 d'abril al 2 de maig.

"Serà l'any amb més estrenes que mai", ha assegurat el seu director, Xavi Pascual, que ha exposat que el confinament ha fet aflorar la creativitat de molts músics, que han aprofitat l'aturada obligatòria que ha imposat el coronavirus per enregistrar nous àlbums. "En una situació normal hauríem pogut programar cap a 50 concerts, en comptes de la trentena que hi haurà aquest any", ha admès Pascual.

Més del 80% de les entrades venudes

L'Strenes va avançar al desembre una quinzena de concerts i, segons el director, ja han venut el 80% de les localitats disponibles. Ara bé, el principal dubte de Pascual és si, finalment, podran fer els concerts. I és que, segons ha exposat, "només el 35%" de les persones que han adquirit una entrada són del Gironès i si es manté el confinament comarcal durant l'abril i maig bona part del públic no hi podrà anar. Això podria provocar que s'hagués de tornar els diners de les entrades i, com a conseqüència, s'haguessin de suspendre els concerts perquè "no sortiran els números".

Per això el director del festival ha demanat a les autoritats sanitàries que impulsin el "passaport sanitari" per permetre que les persones vacunades es puguin moure lliurement per Catalunya. I, si no hi ha llibertat de moviments, ha demanat "ajudes" econòmiques per a les entrades que hagin de retornar. "Un altre any no l'aguantarem", ha advertit Pascual, que ha recordat que la situació econòmica dels promotors és delicada a causa de la pèrdua d'ingressos com a conseqüència de la pandèmia.

stats