Cultura 03/05/2022

Ferran Palau, Ginestà, Antònia Vicens i Enric Casasses, caps de cartell del Festival Límbic

El macroesdeveniment organitzat per Òmnium Cultural també acollirà Maria Jaume, 31 Fam i Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán

2 min
Un concert de Ginestà durant el festival Cruïlla Primavera

BarcelonaEls carrers del centre de Terrassa i el Parc de Vallparadís es convertiran, el 27 i 28 de maig, en un gran escenari de l'escena contemporània en català. El Festival Límbic, organitzat per Òmnium Cultural, ha programat una cinquantena d'artistes de música, circ, dansa, humor, teatre, poesia, performances i instal·lacions. Entre els caps de cartell hi ha el músic Ferran Palau, que actuarà després de Ven'nus i Maria Jaume. Serà en l'últim tram de la inauguració del festival, el divendres 27, que arrencarà a la plaça Vella amb espectacles de carrer de Yldor Llach i la companyia de Miquel Barcelona, entre d'altres. Totes les activitats són gratuïtes.

El Límbic és el primer festival d'Òmnium Cultural. Es tracta d'una proposta itinerant que cada any canviarà de municipi. "La cultura catalana és una de les més potents d’Europa. El festival Límbic és una oportunitat única per lluir-la al carrer", diu el president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich. El Límbic combinarà la programació simultània en diferents espais del municipi egarenc. Així, mentre la música sona a la plaça Vella, al Vapor Ventalló actuaran la poeta Blanca Llum Vidal amb Los Sara Fontán i a la placeta de la Font Trobada es presentarà el recital Soc a la font i bec, en què poetes com Raquel Santanera, Maria Sevilla i Josep Pedrals recitaran els seus versos i els d'altres. El mateix divendres, l'humor ocuparà la plaça Didó amb els monòlegs de Març Llinàs i Oye Polo, mentre que a la Torre del Palau es podran veure les creacions de Laia Estruch i Coloma Bertran.

Paelles 'performades' i instal·lacions sobre el camp

Dissabte el festival es traslladarà al Parc de Vallparadís, on acollirà altres grans noms de la poesia catalana com els dos Premis d'Honor de les Lletres Catalanes Enric Casasses (a la plaça Rector Homs) i Antònia Vicens (al pla del Castell). Al migdia, les artistes Paula Grande i Anna Ferrer impulsaran una paella performada a la plaça Rector Homs que fusionarà música i gastronomia, mentre que la cantant Adelaida i el ballarí Pol Jiménez actuaran l'un darrere l'altre al Pla del Castell. El circ de la companyia Eia i de l'artista Amer Kabbani ocuparà l'Horta dels Frares i la creadora Clàudia Serrahima construirà la instal·lació No sabem res del campo al castell Cartoixa. El Límbic posarà punt final a l'escenari Vela amb els concerts d'Ariox & Galgo Lento, Ginestà i 31 Fam.

stats