Obituari
Cultura 20/07/2014

Mor als 103 anys el músic més veterà de Nova Orleans, Lionel Ferbos

La popularitat del trompetista era tan gran que entre les cartes de felicitació d'aniversari que va rebre aquest any n'hi havia una del president dels Estats Units, Barack Obama

Efe
1 min

Nova OrleansEl trompetista Lionel Ferbos, considerat el músic de jazz més veterà de Nova Orleans, ha mort avui pocs dies després de fer 103 anys, segons han recollit mitjans locals. Ferbos era tota una icona d'una de les grans capitals musicals dels Estats Units i es va mantenir en actiu fins fa pocs mesos.

Dijous passat, el músic va celebrar el seu últim aniversari en un club de jazz envoltat de familiars i amics, deixant que el fotografiessin i saludant a multitud d'admiradors. La seva popularitat era tan gran que entre les cartes de felicitació d'aniversari que va rebre aquest any es trobava una del president dels Estats Units, Barack Obama, i la seva dona.

Una trajectòria de vuit dècades

Ferbos, que va fer el seu últim concert al mes de maig, era un clàssic de l'escena del jazz de Nova Orleans i un habitual en els festivals de la ciutat, on sovint doblava en edat als seus companys de banda. El trompetista va iniciar la seva carrera en l'adolescència, durant la Gran Depressió, i ja mai va abandonar l'instrument.

Al llarg dels anys va tocar amb diferents bandes com la New Orleans Ragtime Orchestra –de la qual va ser membre fundador– i va mantenir les seves aparicions setmanals en un club de la ciutat. Encara que no apareix en massa enregistraments, ha estat considerat durant les últimes dècades un dels músics preferits entre els aficionats al jazz més tradicional.

stats