Cinema i Música
Cultura 30/10/2012

Litoral estrenen documental al festival In-Edit

'Marglytta. A music documentary based on Litoral' explica la intimitat d'una gira del grup valencià, que aquest dimarts actua a la sala Apolo

Acn
2 min
'Marglytta. A music documentary based on Litoral'

Barcelona'Marglytta. A music documentary based on Litoral' és la història d'un grup d'amics que se'n van de gira per diferents parts del món: Islàndia, Anglaterra, França... 'Marglytta' és un documental de Sergi A. Minguell que es projecta dimarts i dimecres al Festival In-Edit Beefeater de Barcelona.

Minguell comenta que el documental explica la filosofia de Litoral, que s'assembla molt a la seva. "Són gent que viu la vida, que són feliços, que improvisen, que van pel món i que dels errors en treuen virtuts", diu. Sergi A. Minguell va tenir la idea de fer el documental d'una manera totalment improvisada. Va néixer de l'espontaneïtat i finalment n'ha sortit "un projecte alegre, feliç, molt divertit, a vegades salvatge, i molt bonic", assenyala. Minguell no coneixia els membres de la banda. Tot va començar gràcies a l'anterior documental que va estrenar a l'In-Edit l'any 2010, 'A propósito de Rodríguez', sobre The New Raemon. Pau Roca, aleshores membre de La Habitación Roja i després de Litoral, va veure el documental i va contactar amb ell per iniciar un projecte similar.

Minguell, càmera en mà, va sortir de gira amb la banda de pop-folk per diferents ciutats del món i anava gravant tot el que passava al seu voltant. Va ser a Islàndia on va sorgir la idea de fer un documental amb tot el material gravat. Al documental se'ls veu viatjant, actuant, parlant, fent bromes, rient... en unes imatges totalment quotidianes i molt espontànies. El director reconeix que li agrada gravar "coses íntimes, intimar molt amb la banda i formar-ne part, perquè així és com en treus més suc". De fet, es va convertir gairebé en un membre més de la banda.

El documental s'estrena aquest dimarts a la Sala Apolo de Barcelona a les 20.30 h en el Doc Alive, una iniciativa que consisteix a programar conjuntament un documental que forma part del festival i l'actuació en directe de la banda o l'artista vinculat. Primer projectaran el film i després actuarà Litoral. 'Marglytta. A Music Documentary Based on Litoral' també es podrà veure aquest dimecres a l'Aribau Club 2 a les 22.30 h.

stats