Cultura 12/02/2017

Llach respon a Évole: "Si no vols incompetència, guanya't la independència"

El cantautor i diputat de JxSí critica les paraules del periodista durant el concert pels refugiats i assegura que l'estat espanyol els impedeix acollir

Ara
1 min
Lluís Llach, Elena Gadel i Sílvia Bel amb la Coral Càrmina

BarcelonaEl cantautor i diputat de JxSí, Lluís Llach, ha respost aquest diumenge a través del seu compte a Twitter a les paraules de Jordi Évole ahir durant el concert pels refugiats. El periodista va lamentar la poca implicació de les institucions catalanes per resoldre aquest problema i va criticar la llotja de les autoritats. "Aquest no és un problema de competències, sinó d'incompetències", va clamar.

Llach ha contestat a aquesta crítica argumentant que la Generalitat està preparada per acollir, però l'estat espanyol ho impedeix. En aquest sentit, ha corregit la frase del periodista i ha reclamat que "si no vols incompetència, guanya't la independència". Aquí podeu llegir el fil de Llach a Twitter:

Altres diputats de JxSí i membres del Govern català també es van sentir atacats per les paraules d'Évole i van reaccionar a través de Twitter. Per exemple, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián va assegurar que "aquí hi ha un govern que demana acollir i un altre que l'hi impedeix". La consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, també va dir que l'asil només el poden donar els estats i "per això volem ser estat".

El discurs del periodista català, però, també ha suscitat molts elogis com els de l'exdiputat de la CUP David Fernández, que ha assegurat que Évole "ho clava tot". El líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha qualificat de "magnífica" la seva intervenció, "dient veritats que interpel·len governs i governants". Évole no ha respost a les crítiques de manera directa, però ha penjat el text íntegre del seu discurs que va dir que no era "només un problema de competències".

stats