CÒMIC
Cultura 01/06/2012

El superheroi Llanterna Verda surt de l'armari

"Segueix sent el cim de la valentia i l'idealisme", va dir el seu autor. El personatge farà un petó al seu xicot en el proper número del còmic

Efe
2 min
The New York Post

Los AngelesEl superheroi Llanterna Verda, alter ego d'Alan Scott, era un home casat i amb dos fills. En el proper número del còmic, 'Earth 2', revelarà la seva homosexualitat amb un petó a la boca a la seva parella. "Segueix sent el personatge que vam conèixer. Encara és el cim de la valentia i l'idealisme. També és gai", va dir al diari 'New York Post' l'escriptor del còmic, James Robinson.

Aquesta nova versió de l'univers que envolta el superheroi va començar amb la iniciativa 'New 52', destinada a rejovenir i actualitzar els principals personatges de l'editorial. Robinson va explicar que va apostar per aquest canvi i no per fer més jove el personatge, perquè això suposaria eliminar de l'univers el fill gai del superheroi. "Hauríem perdut el seu fill Obsidian, que és gai. Així que vaig pensar, per què no fer gai Alan Scott? Aquesta va ser la llavor on va començar tot", va explicar al diari.

Segons l'escriptor, els directors de l'editorial no van posar cap trava a la decisió i la van acceptar "sense dubtes". Robinson, un autor britànic que resideix a San Francisco amb la seva dona, no és aliè als superherois homosexuals. Va ser el creador de 'Starman' a la dècada dels 90, un títol fonamental amb un protagonista gai. "És un reflex de la realitat. No s'amaga en les ombres. Espero que sigui una figura positiva. Si hi ha algun nen allà fora llegint el còmic i està preocupat per qui és, potser li donarà un missatge positiu. O potser un altre el llegeix i decideix no abusar de cert tipus de nens a l'escola", ha manifestat.

En la iniciativa 'New 52', Alan Scott i Llanterna Verda operen en un univers alternatiu al de la Lliga de la Justícia, un grup que reuneix altres superherois com La dona meravelles, Batman, Superman, Flash i Aquaman.

stats