Moda
Cultura 28/04/2011

El llegat de Dior s'exposa al Museu Pushkin

'Inspiració Dior' reuneix un centenar de peces de la casa francesa i les obres d'art que han inspirat la seva trajectòria

Efe
1 min
'Inspiració Dior'

MoscouEl febrer de 1947, Christian Dior va presentar la seva primera col·lecció a l'Avinguda Montaigne; la revolució basada en les noves formes de vestir va iniciar la llegenda de la casa Dior. El Museu Pushkin de Moscou ret homenatge al seu dissenyador, desaparegut el 1957 als 52 anys, amb l'exposició Inspiració Dior, on s'hi mostren un centenar de vestits inspirats en la història, la natura, la pintura i l'escultura, el dibuix, la fotografia i el cinema.

"La millor manera de descriure l'exposició és amb les paraules de Christian Dior: la història de la moda parisina no és un vanity fair sinó una representació de la cultura", explicava la directora del Pushkin, Irina Antonova.

Els looks sublims que Dior va crear per la dona –faldilles més llargues, ombreres més lleugeres i cintures pronunciades– conviuen amb les obres de Klimt, van Gogh, Malevitch, Modigliani, Jeff Koons o d'altres, cedides pel Louvre, el Musee d'Orsay, el de Versalles i la Galeria Tretyakov de Moscou en motiu de l'exposició; també evidencien les connexions entre la màgia i el luxe de Dior i l'art. "No és fàcil d'imaginar una firma de moda entrant en un museu", destacava el cap executiu de Christian Dior, Sidney Toledano, "però el Museu Pushkin ha estat receptiu a l'hora de combinar pintures i vestits".

L'exposició, que es podrà veure fins al 24 de juliol, proposa un viatge a través de les peces originals de Dior un mes després de l'escàndol racista que va protagonitzar l'acomiadament de John Galliano de la firma francesa.

stats