Cultura 15/02/2014

Mascarell, a favor de la reforma de la llei de la propietat intel·lectual

També defensa un acord europeu per legislar sobre la difusió dels continguts que fan els agregadors de notícies

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, creu que el projecte de llei de propietat intel·lectual que va aprovar ahir el consell de ministres era necessari des de feia temps per lluitar contra la pirateria informàtica. En una entrevista a Catalunya Ràdio Mascarell ha dit que les mesures proposades "haurien de ser" suficients per acabar contra aquest problema que té la cultura a l'Estat i a Catalunya, i s'ha referit concretament a àmbits com el cinema o el sector del llibre.

Mascarell ha dit que amb les mesures n'hi hauria d'haver prou per resoldre aquest problema, però "en termes generals des que hi ha sistemes vinculats a internet i aquestes coses, la llei s'ha complert poc". En la propietat intel·lectual hi ha àmbits com el del cinema, per exemple, o com el del llibre, que "pateixen seriosament les dificultats de la còpia", ha recordat.

Pel que fa a la mesura que els agregadors de notícies d'internet, com el Google News, paguin als mitjans de comunicació per la difusió dels seus textos, Mascarell creu que la solució ha de venir d'un acord d'àmbit europeu. "El fet que nosaltres ens hi comencem a acostar és un bon símptoma. I almenys a nivell de Catalunya ho farem amb absoluta convicció", ha explicat.

Mascarell també ha defensat la proposta de cobrar una taxa a les operadores de telecomunicacions per finançar el cinema català i no creu que el govern espanyol hi presenti cap recurs en contra.

stats