Violència sexual
Cultura 30/01/2023

Llibertat amb càrrecs per al productor Javier Pérez Santana, detingut per una agressió sexual als premis Feroz

La víctima és l'actriu i activista LGTBI Jedet, i també s'ha identificat el presumpte autor d'una segona agressió a un home

ARA
2 min
El productor de cinema Javier Pérez Santana, després de ser posat en llibertat amb càrrecs a Saragossa

BarcelonaEl productor de cinema Javier Pérez Santana ha quedat en llibertat amb càrrecs després que fos detingut com a presumpte autor d'una de les dues agressions sexuals denunciades a la festa posterior a l'entrega dels premis Feroz, que va tenir lloc dissabte a la nit l'Espacio Ebro de Saragossa. La víctima és l'actriu, cantant i activista LGTBI Jedet, que hauria patit tocaments i assetjament per part del denunciat, de 55 anys i productor de la pel·lícula Mi vacío y yo, nominada als premis.

La decisió de deixar-lo en llibertat ha estat decretada pel jutjat d'instrucció número 6 en funcions de guàrdia de Saragossa, mentre que la Policia Nacional ha informat que s'ha identificat el suposat autor de la segona agressió sexual denunciada als Feroz, en aquest cas per part d'un home. Les dues denúncies, la de Jedet i la d'aquest home, s'han tramitat de manera conjunta, tot i que de moment només s'ha detingut el productor perquè encara era al lloc dels fets quan van arribar els agents de la policia local, alertats per l'organització dels premis.

En un comunicat de condemna "rotund", l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), responsable dels Feroz, ha assegurat que l'equip de seguretat de l'esdeveniment va intervenir tan bon punt va tenir coneixement de les agressions, va assistir les víctimes i aïllar els presumptes autors, identificats com a "membres de l'equip d'una de les pel·lícules nominades als premis" i els quals quedaran "vetats de per vida", segons ha informat a l'agència Efe la presidenta de l'AICE, María Guerra.

L'Ajuntament de Saragossa també ha emès un comunicat en què lamenta els fets i reitera la seva absoluta condemna i repulsa davant de qualsevol agressió sexual. Al seu torn, el president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, ha publicat un tuit en què ha expressat la seva indignació "pel fet en si i per la imatge negativa que es projecta de Saragossa a Espanya". "Cal castigar els agressors i exigir explicacions a l'organització", ha afegit.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats