Promoció
Cultura 22/10/2021

El llibre que explica la Batalla de l’Ebre amb imatges, amb l’ARA

‘Ebre 1938. Imatges d’una batalla’ es pot aconseguir a la botiga web de l’ARA i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona del 23 d’octubre al 5 de novembre

1 min
Recreació d'un dels combats de la batalla de l'Ebre

La cruenta Batalla de l’Ebre va ser un episodi decisiu de la Guerra Civil Espanyola que va accelerar la derrota republicana. El llibre Ebre 1938. Imatges d’una batalla l’explica amb tots els detalls. A més de les explicacions, un dels elements més interessants d’aquesta publicació són les il·lustracions, no només de les escenes bèl·liques sinó també de molts altres aspectes, com els objectes personals dels soldats, plànols dels combats... Hi ha també documents de l’època i fotografies de recreacions dels combats que s’han fet in situ.

Ebre 1938. Imatges d’una batalla ofereix una visió completa de la Batalla de l’Ebre: l’evolució dels combats, les trinxeres, l’armament, l’aviació, la rereguarda, l’ofensiva final... 

“Aquest llibre vol ser un homenatge als centenars de soldats anònims que van lluitar per la llibertat i dels quals encara no s’han recuperat les restes”, diu l’autor, Francesc Xavier Hernàndez Cardona, historiador i catedràtic de didàctica de les ciències socials de la Universitat de Barcelona. Mar Hernàndez Pongiluppi, llicenciada en belles arts per la Universitat de Barcelona, n’ha coordinat la part gràfica.

Editat per Angle Editorial, Ebre 1938. Imatges d'una batalla es pot aconseguir per 23,90 € del 23 d’octubre al 5 de novembre en aquest enllaç i als quioscos de la demarcació de Barcelona i Girona. 

 

stats