Música

Lluís Llach torna als escenaris: el 18 de desembre al Palau Sant Jordi

L'acompanyaran en un únic concert Els Catarres, Natxo Tarrés, Suu, Joan Dausà, Joan Reig, Montse Castellà i el Mag Lari, entre d'altres

ARA
2 min
Lluís Llach, amb Gabriela Serra, Lluís Danés i alguns artistes que l'acompanyaran al concert del 18 de desembre al Sant Jordi.

BarcelonaDesprés de catorze anys retirat de la música, Lluís Llach tornarà als escenaris per participar en un concert al Palau Sant Jordi el 18 de desembre (20.30 h). És tracta d'una actuació per impulsar la iniciativa Debat Constituent. Llach protagonitzarà un espectacle coral amb molts col·laboradors, entre els qual hi ha Els Catarres, Natxo Tarrés (Gossos), Joan Reig (Els Pets), Montse Castellà, Joan Dausà, Suu, Gemma Humet, Marta Carrasco i el Mag Lari. "Són artistes dels quals soc fan", ha dit Llach. L'espectacle compta amb la direcció musical de Carles Cases i l'escènica de Lluís Danés, tal com informa l'ACN. "La meva obsessió és que sigui un concert, i un espectacle bonic i emotiu", ha dit Llach aquest matí.

Debat Constituent ja ha posat a la venda les 16.000 entrades disponibles, en una primera fase restringida als registrats o que es registrin a la plataforma, per un concert que vol difondre la seva existència i donar força a l'actual fase "participativa" d'aquest moviment. Els preus van dels 45 als 60 euros.

Llach ha descartat que el concert signifiqui el seu retorn als escenaris. "Professionalment no m'he plantejat cantar mai més, és una cosa del passat; però en canvi no em puc negar, per convicció personal, a participar en coses que aquesta societat pateix i la subleva", ha aclarit. "El que us puc dir és la il·lusió immensa que tinc i unes ganes de pujar a l'escenari, que feia més de vint anys que no tenia", ha confessat.

Lluís Llach ha desvetllat aquest divendres el misteri al voltant del vídeo aparegut a les xarxes els darrers dies, on s'intuïa la seva figura seient davant d'un piano i tocant algunes notes. En una roda de premsa, el cantant, acompanyat de persones vinculades a Debat Constituent i d'alguns dels artistes, ha esvaït els dubtes: actuarà al Palau Sant Jordi en favor d'aquest procés participatiu endegat el 2018 per l'aleshores president Torra "per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya".

Lluís Llach ha estat vinculat a Debat Constituent des del seu inici. El músic va ser el president del consell assessor que Quim Torra va designar per al naixement d'aquest espai, i posteriorment, la direcció va recaure en l'anomenada Coordinadora d'Enteses locals, de la qual Llach també forma part. "No m'han vingut a buscar, perquè ja hi era", ha apuntat el músic al respecte.

stats