Cultura 17/08/2015

L'Obra Cultural de l'Alguer reivindica "l'especificitat" de l'alguerès però demana mantenir el català de "referència"

Claudia Soggiu, presidenta de l'entitat, afirma que l'alguerès "va guanyant visibilitat pública" tot i l'ensenyament "massiu" de l'italià a Sardenya

Laia Vicens
1 min
La presidenta d'Obra Cultural de l'Alguer, Claudia Soggiu, durant la seva intervenció a l'acte d'obertura de la 47a edició de la UCE. / ACN

Prada (El Conflent)"Ser algueresos és la nostra manera de ser catalans". Aquesta ha estat la declaració d'intencions que la presidenta de l'Obra Cultural de l'Alguer, Claudia Soggiu, ha pronunciat en l'acte inaugural de la 47a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra aquesta setmana a Prada (Conflent). Segons ha explicat, si el català vol mantenir-se viu en aquesta població de Sardenya (Itàlia) "no pot renunciar a la seva especificitat" ni tampoc "perdre mai la llengua de referència: el català".

Soggiu ha dit que encara que l'ensenyament en italià és "massiu", l'alguerès "va guanyant visibilitat pública". Ara bé, ha dit que "per no accelerar la seva mort" cal esforçar-se a "no perdre el contacte amb la llengua i els seus parlants". Una bona manera de fer-ho, ha dit, seria creant una direcció general de política lingüística.

Soggiu ha rebut el suport del conseller de la Presidència, Francesc Homs, que en començar el seu discurs ha reivindicat la unitat de la llengua catalana encara que "s'expressi en diferents accents". "Això no vol dir que siguin llengües diferents. A veure si alguns ho entenen d'una punyetera vegada", ha exclamat.

stats