Cultura 27/10/2013

Lou Reed, fan de la literatura catalana

La icona del rock va participar, amb Patti Smith i Laurie Anderson, en recitals de poesia catalana a Nova York i a Barcelona, i va declarar que alguns poemes els podria haver escrit ell

Ara
1 min

BarcelonaLou Reed admirava la literatura catalana. De fet, el 2008 va dir a Barcelona que els poetes catalans del segle XX li resultaven "molt propers"; tant, que alguns dels seus poemes "els podria haver escrit jo". És per això que la llegenda de la música underground va participar en la setmana de promoció de la cultura catalana titulada 'Made in CataluNYa', que va organitzar l'Institut Ramon Llull i que es va celebrar a Nova York el 2007 i a Barcelona un any després, moment en què va fer aquestes declaracions.

Sentint-se "molt honrat", l'artista va recitar, amb la seva dona, la violinista i artista experimental Laurie Anderson, i la cantant i poetessa Patti Smith, obres traduïdes a l'anglès de referents com Josep Carner, Joan Salvat-Papasseit, Carles Riba, Miquel Martí i Pol o Joan Margarit, entre d'altres. L'actuació a Barcelona es va fer al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

El novembre del 2010 Lou Reed va tornar a Catalunya, aquest cop per presentar el llibre 'El Cuervo' (Ediciones Alfabia), una obra basada en el poeta Edgar Allan Poe, de qui va dir que era "el geni de l'exploració de la ment", i va recitar alguns poemes del llibre amb el periodista Manel Fuentes.

stats