Cultura 20/11/2020

Lucia Pietrelli guanya el Premi Lletra d'Or amb 'Lítica'

El jurat ha valorat la força poètica de la novel·la i la descripció que fa del món interior

Ara
2 min
Lucia Pietrelli guanya el Premi Lletra d'Or amb "Lítica"

BarcelonaL’escriptora d’origen italià i resident a Mallorca Lucia Pietrelli (Itàlia, 1984) ha obtingut amb Lítica (Males Herbes, 2019) el premi Lletra d’Or. A la novel·la, l’escriptora descriu un poble que no es pot identificar i en un temps que podria ser qualsevol temps. Narra la relació entre dues germanes i descriu una tensió latent que acaba envaint tota la casa. El jurat ha considerat que Lítica és una "novel·la breu i poderosa que explora la personalitat d’una noia que admira profundament la seva germana gran". "És una història que explica un amor fraternal i, a la vegada, el descobriment de la vida i l’entrada a l’edat adulta”. El jurat, format pels escriptors Llucia Ramis, Míriam Cano, Jordi Nopca, Núria Cadenes, Andreu Gomila, Salvador Macip, Sebastià Alzamora, l’actriu Sílvia Bel i el dramaturg Pau Miró, ha valorat també la intensitat lírica i poètica de la novel·la: "És un llibre que conté un alè poètic fora mida que ens manté enganxats a les paraules, al goig de llegir i a la revelació d'un món interior exhaustiu i ric".

El Lletra d’Or és un premi que es concedeix cada any, des del 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l’any anterior (en aquesta edició, entre les obres publicades al llarg del 2019), segons el criteri del jurat, independent de qualsevol grup editorial o institució.

Pietrelli ha publicat els poemaris Fúria (Documenta Balear, 2010), Violacions (Moll, 2011), Esquelet (Pagès Editors, 2013), Mort d’un Aviador Tartamut (AdiA, 2013), Ortigues (AdiA, 2015) i V (Cafè Central, 2016), i les novel·les Nissaga (Moll, 2013), Qui ens defensarà (Lleonard Muntaner, 2014) i Cadenes (Edicions 62, Premi Joanot Martorell de narrativa 2015).

Els últims Lletra d'Or van ser Mireia Calafell, Màrius Sampere, Lluís Solà i Sala, Jordi Llavina i Enric Casasses.

stats