Cultura 04/05/2015

L'arxiu d'Ian Gibson sobre Luis Buñuel s'instal·la a la Casa Natal de Lorca

L'hispanista i estudiós de la figura del poeta ha aportat prop de 500 llibres, a més de correspondència, enregistraments i fotocòpies

Efe
1 min
01. El cineasta Luis Buñuel. 02. Foster Wallace,  un autor postmodern. 03. Joan Sales al seu despatx.

GranadaLa col·lecció documental de l'hispanista Ian Gibson sobre el cineasta Luís Buñuel s'incorporarà als fons del Museu Casa Natal de Federico García Lorca de Fuente Vaqueros, a Granada, gràcies a l'acord d'adquisició firmat aquest dilluns entre l'hispanista i el president de la Diputació de Granada, Sebastián Pérez. Gibson, expert en l'obra i la figura de de Lorca, ha mostrat el seu "profund agraïment" a la institució provincial per un gest que permetrà que aquests arxius romanguin a la ciutat del poeta.

Prop de 500 llibres, a més de correspondència, enregistraments i fotocòpies componen aquest fons, "únic" segons Gibson per la complexitat de recopilació, i que ara quedarà a disposició dels investigadors. Gibson també ha destacat la importància i la vinculació que van tenir Luis Buñuel, Salvador Dalí i Lorca, definida com el "triangle amistós-amorós més apassionant del segle XX, el de tres genis amb la seva obra entrellaçada".

"Lorca és imparable: cada dia sembla que hi hagi alguna cosa nova sobre ell", ressalta l'hispanista, i ha sentenciat que el poeta granadí "està per sobre de qualsevol diferència política; els polítics i nosaltres arribem i marxem, però el seu missatge d'amor fraternal quedarà per sempre". Per la seva banda, Sebastián Pérez ha agraït a Gibson la seva tasca d'estudi sobre la figura de Lorca i el seu gest per portar a Granada una documentació "molt demandada".

stats