Cinema
Cultura 18/05/2015

L'associació Activistes pels Drets dels Homes titlla la nova 'Mad Max' de "propaganda feminista"

El bloguer Aaron Clarey encén les xarxes amb la seva crítica a la pel·lícula i al paper de Charlize Theron, i reclama boicotejar 'Mad Max: Furia en la carretera'

Ara
1 min
Charlize Theron a 'Mad Max: Furia en la carretera' (2015)

Barcelona'Mad Max: Furia en la carretera' ha encès els ànims de l'associació Activistes pels Drets dels Homes. Liderats pel bloguer Aaron Clarey –que coordina un portal web centrat en temes masculins–, van qualificar la pel·lícula com a "propaganda feminista" i també van criticar el fet que Charlize Theron, que interpreta la soldat Furiosa, tingui més frases en el guió que el protagonista, Tom Hardy, segons publica el diari britànic 'The Independent'.

El bloguer va cridar els seus seguidors a boicotejar el film, tot i que la pel·lícula llavors encara no s'havia estrenat als Estats Units i les seves afirmacions es basaven en les crítiques del film: la cinta intenta enganyar el públic masculí "amb explosions, remolins de foc i pirates del desert per no veure res més que propaganda feminista i, alhora, ser insultat veient com destrossen un pel·lícula nord-americana".

La crida dels activistes es va viralitzar a Twitter i el sector feminista la va contestar: un intent de boicot com aquest aconsegueix l'efecte contrari i encoratja persones que no estaven interessades en l'estrena de 'Mad Max: Furia en la carretera' a anar a veure la pel·lícula.

La peça, que és de producció i direcció australiana, es va estrenar dijous al Festival de Canes i ha rebut, majoritàriament, crítiques favorables.

stats