Cultura 26/06/2019

Manel Aljama guanya el Premi Ferran Canyameres de novel·la negra amb 'La soledat del llebrer'

El premi de narracions curtes ha recaigut en Teresa Guiluz i Vidal per 'L'última paraula'

Ara
2 min
Manel Aljama guanya el Premi Ferran Canyameres de novel·la negra amb 'La soledat del llebrer' / ÒMNIUM

BarcelonaL'escriptor sabadallenc Manel Aljama Garcia ha guanyat el XXVIII Premi Ferran Canyameres de novel·la amb 'La soledat del llebrer'. Es tracta del premi degà del gènere policíac, d’intriga i misteri a Catalunya i està dotat amb 6.000 euros. El nom del guanyador s’ha donat a conèixer aquest dimecres al vespre en el decurs de la Nit del Misteri, celebrada a la Nova Jazz Cava de Terrassa.

Aljama (Sabadell, 1963), informàtic de professió, va guanyar el 2015 el XXVII Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Badalona amb la seva segona novel·la, 'Futur imperfecte'. És col·laborador de les plataformes Radio Arte (dramàtics) i Ràdio Crítica, dedicada a les humanitats. A més, ha engegat el canal de podcast Radiolibre, dedicat al món dels llibres i la música. A Montcada Ràdio (104.6 FM i podcast) condueix el programa 'Sons de prop'.

En la Nit del Misteri també s’han entregat altres premis literaris vinculats amb el gènere policíac, d’intriga i misteri com el premi de narracions curtes Ferran Canyameres -31a edició-, que ha recaigut en Teresa Guiluz i Vidal per l’obra 'L'última paraula'.

Amb la voluntat d’acostar aquest gènere als més joves, a la Nit del Misteri també s’han lliurat premis adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -25a edició- i el Premi M. Montserrat Oller -18a edició-, dirigits als alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori i als de cicle superior de primària, respectivament. El 25è Premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d'ensenyament secundari ha recaigut en Marta Artigues de 4t d'ESO a l'Escola Cultura Pràctica (Terrassa) per 'Desigual'; amb un accèssit per a Ona Bonastre de 4t d'ESO a l'escola Cultura Pràctica (Terrassa) per 'Ho havia de fer'. I, en el 18è Premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de primària, els guanyadors han sigut Natàlia Julià de 5è de l'Escola Tecnos (Terrassa) amb 'La història de la mare' i Carla Barrionuevo de 6è de l'Escola Montcau-la Mola (Matadepera) amb 'Culpable en majúscules'.

Finalment, i apartat del gènere policíac, en el decurs de la gala també s’ha entregat el premi de poesia Enric Gall -15a edició-, que promou els valors ciutadans i que ha sigut per a Àngel Fabregat per 'L'estany buit'.

La Nit del Misteri 2019 s’emmarca en els actes de celebració dels 50 anys de la seu d’Òmnium Cultural a Terrassa.

stats