MÚSICA
Cultura 29/06/2011

Manel i Antònia Font encapçalen la 23a edició de l'Altaveu de Sant Boi

Sr. Chinarro, Very Pomelo, Senior i el Cor Brutal, Joan Colomo i Za! també destaquen en una edició que se celebrarà entre el 8 i el 10 de setembre i que recupera l'Ateneu Santboià

Marta Salicrú
2 min

BarcelonaEl veterà festival Ateneu de Santboi ha fet públic el cartell de la 23a edició, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre, com sempre al voltant de la Diada. Manel i Antònia Font encapçalen l'edició d'enguany, dos grups que l'Altaveu no ha volgut deixar de programar pel fet que toquin en altres festivals.

"L'Altaveu va néixer com un amplificador de la música que es fa en aquest país, i durant 23 anys el gruix de la programació ha estat fidel a això", ha afirmat Albert Puig, director artístic. "Molts festivals ara també aposten pels artistes d'aquí, però el que no farem nosaltres és deixar de fer el que hem fet sempre pel fet que ara ho faci tothom". Puig ha recordat que Manel ja van tocar a l'Altaveu 2008, on van participar a la producció pròpia Per-versions revisant La tortura, de Shakira.

Els barcelonins i els mallorquins tocaran, divendres 9 i dissabte 10, respectivament, als Jardins de l'Ateneu Santboià, un espai que Sant Boi haurà estrenat amb la Festa Major, i que l'Altaveu en certa manera recupera, ja que és a l'Ateneu on el festival va néixer. Segons Albert Puig, amb els Jardins de l'Ateneu, l'Altaveu completa un procés de millora dels espais on se celebra, després d'incorporar Cal Ninyo i Can Massallera.

L'escenari dels Jardins de l'Ateneu, un escenari a l'aire lliure però tancat, substitueix el de la plaça de l'Ajuntament, i en el cas dels concerts de Manel i Antònia Font serà un escenari de pagament. "No hem cobrat entrada abans perquè no teníem manera de fer-ho, però els concerts s'han de pagar, la cultura no és gratis", ha afirmat Puig. Les entrades per a cadascun dels concerts valdran 17 euros anticipades, i 20 a taquilla.

Pel que fa a la resta de la programació, estrenaran l'escenari dels Jardins de l'Ateneu divendres 8 els sevillans Sr. Chinarro, única proposta estatal del cartell, Very Pomelo i The Nu-Niles, en un concert que serà gratuït. Els concerts a Cal Ninyo els protagonitzaran Joan Colomo i 4t 1a el divendres (9-12 €), i Senior i el Cor Brutal i Za! el dissabte (9-12 €).

Can Massallera serà l'espai que acollirà l'Altaveu Frontera, l'espai per als grups emergents, seleccionats entre les més de 140 maquetes rebudes pel festival. Doctor Divago, Pepet i Marieta (divendres 9) i Lecirke (dissabte 10) han estat els grups triats. Compartiran cartell amb propostes més consagrades com l'Orquestra Achilifunk (divendres 9) i Raydibaum i Los Tiki Phantoms (dissabte 10).

Abans de l'inici del festival, però, dimecres 7 de setembre s'entregaran els Premis Altaveu, que es faran públics al setembre i que en vint anys de trajectòria han premiat músics, festivals i segells discogràfics, entre ells Jordi Savall, Tete Montoliu, Pascal Comelade, Jaume Sisa, Roger Mas, Refree, Joan Miquel Oliver, Mishima, el Taller de Músics, el Sónar, el Faraday, BankRobber, Fresh Sound o Propaganda pel Fet, entre molts altres. Tot i ser uns premis sense dotació econòmica, els Premis Altaveu tenen molt de prestigi en l'escena musical catalana. "Mai no hem hagut de perseguir ningú perquè el reculli, la gent sempre s'ha mostrat molt satisfeta de rebre'l", ha afirmat Puig.

Les entrades per a l'Altaveu 2011 sortiran a la venda el 4 de juliol. Es podran adquirir a Sant Boi, als punts municipals OMAP i a Can Massallera, a més de a Ticketmaster i a la xarxa d'establiments autoritzats.

stats