Cultura
Cultura 01/06/2014

Badalona homenatja Manolo Escobar amb una escultura al barri de la Salut, on va viure de jove

A l'acte de descoberta de l'estàtua hi ha assistit més d'un miler de persones, segons el consistori

Acn
1 min

BadalonaBadalona ha homenatjat el cantant i actor Manolo Escobar amb una escultura al barri de la Salut, on va viure de jove amb la seva família quan va arribar d'Almeria. L'estàtua de bronze fa 1,75 metres d'alçada, pesa 250 quilos i ha estat descoberta aquest dissabte a la tarda. A l'acte hi han assistit la vídua de Manolo Escobar, Ana Marx, la filla de l'artista, Vanessa García Marx, i altres familiars, entre els quals hi havia el seu nebot i representant, Gabriel García Mármol. Segons l'Ajuntament de Badalona, a l'acte hi han assistit unes tres mil persones. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, ha remarcat que després de la mort de l'artista "Badalona havia d'homenatjar el cantant, ja que milers de veïns l'estimaven".

"Amb aquesta estàtua estem homenatjant Manolo Escobar, però també tots els que fa 30, 40 o 50 anys van haver de venir de la seva terra per viure a Badalona", ha explicat l'alcalde de la ciutat. Garcia Mármol ha recordat que els Escobar se sentien molt del barri de la Salut i ha demanat als veïns que quan mirin l'escultura de Manolo Escobar "no hi vegin el cantant que va triomfar a tot Espanya, sinó el veí del barri de la Salut".

L'escultura és obra de l'artista badalonina Susana Ruiz, que ha reproduït fidelment la figura del cantant als anys 70, quan Manolo Escobar en devia tenir 45. Com a curiositat cal destacar que el motllo de les sabates de l'escultura s'ha fet a partir d'unes d'autèntiques que portava el mateix cantant i que la seva família va deixar a l'escultora amb la finalitat que la figura de l'artista portés les seves pròpies sabates.

stats