Cultura 08/09/2014

Manuel Huerga mostra al film 'Barcelona, la Rosa de Foc' una ciutat en 3D que "fuig del bus turístic"

La pel·lícula, amb Pep Guardiola com a narrador, es preestrena aquest dilluns, però no arribarà als cinemes fins al pròxim any

Acn
2 min

BarcelonaAmb un fals pla seqüència, Manuel Huerga, qui ha dirigit films com 'Salvador', fa un recorregut per la capital catalana a la pel·lícula produïda per Mediapro 'Barcelona, la Rosa de Foc', filmada en 3D i Dolby Atmosuna. Huerga ha assenyalat que el film, que barreja ficció i documental, mostra una Barcelona "més real" i "menys tòpica" i que ha intentat "fugir del bus turístic". El film, que es preveu que arribi a les cartelleres el pròxim any després de passar per alguns festivals europeus, es preestrena aquest vespre coincidint amb els actes del Tricentenari. Seran dues sessions als cinemes Cinesa la Maquinista de Barcelona, a les 19 (la versió en castellà) i a les 21.30 h (la versió en català).

La pel·lícula recorre Barcelona a través d'esdeveniments i edificis emblemàtics. Així, es pot veure la cavalcada de Reis, el Mobile World Congress, les festes de Gràcia, la revetlla de Sant Joan a la Barceloneta, la manifestació de l'Onze de Setembre de 2012, Santa Maria del Mar, la Sagrada Família, la Pedrera, el Camp Nou, la Plaça de Rei, la Plaça de Catalunya, la cadena de muntatge de la fàbrica Nissan, Mercabarna, el Banc d'Aliments, el Sincrotró Alba (a Cerdanyola del Vallès) i la Mina (a Sant Adrià de Besòs). El film s'ajuda en aquest viatge de personatges ficticis i situacions que van vivint per anar d'un lloc a altre.

Woody Allen, Guardiola i Serrat, entre els narradors

Pel que fa els narradors, Woody Allen és el narrador en la versió anglesa, Eric Abidal en la francesa, Daniel Brühl en l'alemanya, Pep Guardiola en la catalana, Rinko Kikuchi en la japonesa i Joan Manuel Serrat en la castellana. "Dins d'un text comú, personalitzen i parlen de la seva relació amb Barcelona", ha afegit Huerga.

stats