Cultura 23/04/2015

El Sr. Postu, Xavier Bosch i David Solé, els més venuts a Lleida, Girona i Tarragona

El Gremi de Llibreters de Catalunya assenyala que la venda de literatura en català ha augmentat respecte l'any passat

Ara / Acn
1 min
El Sr. Postu, autor de 'Sóc de l'Oest', amb unes seguidores a la llibreria Caselles de Lleida / SALVADOR MIRET (ACN)

BarcelonaEl Gremi de Llibreters de Catalunya ha valorat positivament la venda de llibres aquest Sant Jordi. La venda de literatura en català ha augmentat en comparació amb l'any passat, i les vendes no s'han concentrat en un o dos títols, sinó que el públic ha triat d'entre un ampli ventall d'obres.

A Lleida, els llibre més venuts han sigut 'Sóc de l'Oest' del Sr. Postu (Editorial Fonoll); 'La puta pasta' d'Emili Bayo (RBA-La Magrana); i 'Algú com tu' de Xavier Bosch (Planeta). En llengua castellana, el més venut ha estat 'La Templanza' de María Dueñas (Planeta).

Els gironins han apostat per la literatura catalana aquest Sant Jordi. Així ho mostren les vendes d'enguany: 'Algú com tu', de Xavier Bosch; 'Un any i mig', de Sílvia Soler; i 'Strappo', de Martí Gironell, han sigut els llibres amb més èxit. El Gremi destaca, també, la venda de les obres de Josep Maria Fonalleras, Miquel Fañanàs i Miquel Sunyer.

El recull de fotografies 'Una història de Tarragona. Un segle en un click. La saga Chinchilla' de Xavier Fernández i Ramon Segú (Arola) ha triomfat a Tarragona. 'La cuina dels pescadors de la Costa Daurada' del restaurador David Solé (Farell Editors), també ha sigut un dels títols més venuts. També han destacat les vendes de 'L'amant xinès' de Margarida Aritzeta (Llibres del Delicte); 'Cent dòlars i una cabra' de Francesc Valls-Calçada (Arola) i 'Tarraco 179 dC' de Xavier Climent (Arola).

stats