La portada
Cultura 28/10/2016

Maria Zaguirre: “Fer el vestuari per a un espectacle de dansa ha sigut un repte total”

Dissenyadora de moda

Laia Beltran
2 min
Maria Zaguirre: “Fer el vestuari per a un espectacle de dansa ha sigut un repte total”

REW

<<

A casa la van convèncer per estudiar ciències. Però Maria Zaguirre només va durar un any a psicologia. “Allò no era per a mi, jo volia fer alguna cosa relacionada amb l’art”. Com que a Almeria no hi havia gaires opcions, es va apuntar a un cicle formatiu de patronatge i confecció. “Em va encantar!” Tant que es va traslladar a Barcelona a fer estilisme a l’escola Llotja. I, després, la carrera de disseny de moda. “M’he format molt i cada especialitat m’ha aportat coses diferents”.

PLAY

>

“Dissenyo el que trobo a faltar al meu armari. No miro tendències, ni desfilades, tot em surt de dins”, explica. Només fa un any i escaig que ella i Silvia Viñas van fundar ZAGV. “Diuen que la moda és un món supercomplicat, però en aquest temps hem après que la compensació que reps està al mateix nivell de l’esforç que has fet. El més difícil és ser constant”. I totes ho són. A més de la seva web, també venen en diverses ciutats espanyoles i ja apunten cap a Londres i Berlín. “Sabem que el nostre estil minimalista, urbà i una mica obscur allà agrada molt”.

FF

>>

“La moda no és només dissenyar, també es dissenyar un model de negoci. Apostant per la producció local, hem aconseguit fer roba d’autor a un preu competent i una qualitat òptima”, afirma convençuda la Maria, sempre disposada a explorar la seva vena més artística. “Fer el vestuari per a un espectacle de dansa que s'estrenarà al Mercat de les Flors aquest desembre ha sigut un repte total. I ara començarem amb el d'una obra de teatre. No ens podem queixar”.

stats