La Portada
Cultura 11/11/2016

Marta Puparelli: “Faig un petó a la meva parella i sé què ha menjat”

Enòloga

Laia Bertran
1 min
Marta Puparelli: “Faig un petó a la meva parella i sé què ha menjat”

REW

<<

“Durant un viatge a Granada, els meus pares em van regalar El perfum. Durant aquells dies me’l vaig llegir 3 o 4 vegades. Em vaig obsessionar. Fins i tot el subratllava!”, rememora Marta Puparelli. A casa i a l’escola ja havien detectat que aquella nena riallera i observadora tenia un olfacte especial. Mentre estudiava enginyeria tècnica agrícola, va fer un màster en perfumeria, però no la va convèncer. “Poca màgia, tot era massa formulat. Per això m’agrada el món del vi: mai en trobaràs dos d’iguals”.

PLAY

>

Actualment treballa com a tècnica de producte a Vila Viniteca, una feina de molta responsabilitat que l’apassiona. “Quan fem viatges puc arribar a tastar més de 200 vins. Són tastos molt ràpids i haig de fer-ne una descripció de dues línies. M’haig d’imaginar com evolucionaran dins la barrica”, explica. La seva extraordinària capacitat olfactiva li permet despullar les olors capa a capa. També descobrir intimitats alienes. “L’olor corporal d’una persona et pot dir moltes coses. Moltíssimes. Faig un petó a la meva parella i sé què ha menjat”.

FF

>>

Barcelona també té el seu mapa particular d’olors. I ella sap llegir-les. “D’impremta, de xocolata, de sitges...” També li agrada trencar mites. “El metro a primera hora ja fa pudor, passa que la gent es posa molta colònia”. Riu, però no bromeja. Un somni? “M’agradaria fer el meu propi vi. Veure l’efecte de llaurar la terra, de podar la vinya... Parlar en propietat de tot allò que cada dia em trobo en un copa”.

stats