Violència sexual

Qui és Martí Guarch, el cineasta acusat d'agressió sexual a una menor?

La víctima té 14 anys i les agressions haurien començat quan en tenia 12

2 min
Martí Guarch

Barcelona / AlcoverEl jove cineasta d'Alcover Martí Guarch, de 23 anys, va ingressar divendres a la presó per un presumpte delicte d'agressió sexual a una menor d'edat. El jutjat de guàrdia de Valls va decretar-ne l'ingrés provisional, sense fiança, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A Guarch, que va dirigir la pel·lícula Zamorana todo por su hija (2021), l'obra de teatre Carita de ángel i estava immers en un nou projecte, Bichos raros, l'havien detingut els Mossos dijous. La jutge va decretar el seu ingrés a la presó després de prendre-li declaració. La víctima que l'ha denunciat ara té 14 anys i en el moment en què haurien començat les agressions sexuals, en tenia 12. Martí Guarch tenia una escola d'arts escèniques a Alcover, Arts Escola, que ara està tancada. La denunciant era una alumna del centre, que també havia participat en alguns projectes cinematogràfics i teatrals del cineasta.

Martí Guarch va estudiar a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona i a l'EAE Business School. Té formació en comunicació i màrqueting digital i gestió cultural, i és director, segons assegura al seu LinkedIn, però no consta als principals registres empresarials, de Guarch Media Studio, productora i empresa de coaching.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Els que el coneixen el descriuen com algú "molt egocèntric" que sempre presumia de tot allò que feia. La seva ambició i les ganes de fama el feien envoltar-se de gent famosa, per demostrar a tothom que tenia amistats influents. De fet, l'any 2020, va aconseguir que l'aleshores diputada i candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, anés personalment a l'escola de teatre que ell havia obert a Alcover i digués als alumnes que eren afortunats de tenir "totes les oportunitats" i "els millors professors".

Però Guarch no només es va acostar a Junts per Catalunya. A les xarxes socials comparteix constantment intervencions i comentaris de polítics del PP i sobretot de Ciutadans, especialment els de la diputada Anna Grau. En una ocasió, la diputada de Ciutadans va arribar a concloure una intervenció saludant el jove director de cinema: "I, per cert, un petó per a Martí Guarch, el director de cinema més jove d'Espanya, que és català", va dir.

stats