ART
Cultura 10/08/2012

Mascarell confirma que s'estudia canviar el nom del MNAC

Des de la conselleria de Cultura asseguren que l'operació s'està valorant des de fa temps i que el nou nom serà una decisió "molt meditada"

Ara
2 min
Ferran Mascarell al Museu de Gavà (ACN)

BarcelonaFonts de la conselleria de Cultura han confirmat que el canvi de nom del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) "és un tema que s'està parlant des de fa temps, fins i tot des d'abans de l'arribada de Pepe Serra". En etapes anteriors, els responsables del museu s'havien plantejat anomenar-lo MAC (Museu d'Art de Catalunya). En qualsevol cas, el nou nom serà fruit d'una "reflexió llarga" i "molt meditada", asseguren des del departament que dirigeix Ferran Mascarell.

El conseller també ha volgut remarcar que "aquesta operació està emmarcada dins de l'estratègia de renovació del museu que està duent a terme Pepe Serra, que inclou altres aspectes".

A l'entrevista, Serra ha desgranat els projectes que ja ha anat anunciant els últims mesos: l'expansió del museu a dos pavellons de la Fira de Barcelona per guanyar "més espai"; l'objectiu que Montjuïc guanyi centralitat; que el museu es publiciti i sigui important a nivell internacional –i aquí hi relacionava el canvi de nom–, i que el lloguer de la Sala Oval aporti finançament i alhora es converteixi en un punt de trobada.

Jaume Ciurana, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, ha dit a 'Vilaweb' que "si a la marca MNAC se li ha d'afegir Barcelona i això suma perfecte, però en cap cas s'ha d'amagar la nació a la qual l'art del Museu representa". "Si es vol guanyar visibilitat internacional el que cal canviar és l'estatus de Catalunya, no el nom del Museu Nacional", ha afirmat.

La polèmica, que ha encès la xarxa, s'ha disparat arran d'una entrevista de Serra a Catalunya Ràdio on assegurava: "No es pot anar pel món amb un nom com MNAC i no es pot renunciar a una marca com Barcelona".

stats