Cultura 16/09/2017

El Mercat de la Música Viva de Vic tanca amb una xifra rècord de professionals

A falta d'acabar-se diversos concerts avui i demà, el balanç és molt positiu

Marta Terrasa
2 min
Txarango: «El refugiats ens demanaven que toquéssim ‘Bailando’»

VicLes previsions inicials dels organitzadors del Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV) no s'han allunyat gaire del balanç final que s'ha presentat aquest dissabte al migdia a l'Atlàntida. Un total de 587 professionals provinents de 18 països han format part de la 29a edició del MMVV, que per segon any consecutiu se celebra a l'Atlàntida.

Les millores introduïdes en les passades edicions, com la concentració de les activitats professionals en un sol espai i l'avançament dels horaris dels 'showcases', han donat els seus fruits. Una edició marcada per les actuacions eclèctiques d'artistes tan dispars com Núria Graham, Vinicio Capossela i Cabosanroque, Daniel Nel·lo i The Unfinished Simpathy, tots ells amb una molt bona acollida del públic general i professional. Si bé encara no es tenen dades d'assistència, el director artístic del festival, Marc Lloret, ha assegurat que seria un "error" valorar el Mercat basant-se només en "quantes butaques s'han emplenat", ja que no és l'objectiu principal del festival. De fet, Lloret ha reiterat la voluntat que el Mercat es converteixi en el "punt de connexió" entre els agents dels distints mercats del sector i que torni a promoure la "contractació de la música catalana" de manera nacional i internacional.

Les jornades professionals han sigut també el lloc de trobada per a diverses associacions en les seves reunions anuals i el de posada de llarg d'algunes altres que com MiM, l'associació de dones en la indústria de la música, celebraven la seva primera assemblea al mateix festival que les va veure néixer ara fa un any. També s'han presentat l'Acadèmia Catalana de la Música o l'Associació Xàfec, que neix amb la voluntat d'aglutinar festivals petits i mitjans catalans, així com altres entitats relacionades amb el sector, per tal de cooperar entre ells.

Aquest dissabte sembla que el temps ha ofert una treva i l'amenaça de pluja ja no s'entreveu a l'horitzó. El colofó del festival vindrà de la mà de La Iaia, que presenten el seu nou disc, 'Tornar a ser u', i l'actuació a l'espai d'El Sucre de grups com Txarango i Doctor Prats. Demà encara hi ha diversos concerts previstos a la plaça dels Màrtirs que suposaran, ara sí, el punt final de la 29a edició del Mercat de Música Viva de Vic.

stats