Cinema
Cultura 09/02/2011

Meryl Streep és Margaret Thatcher

La família de la dona que va governar la Gran Bretanya amb puny de ferro tem que el film sigui una "fantasia" d'esquerres

Redacció
1 min
Meryl Streep

BarcelonaMeryl Streep és la Dama de Ferro en el nou film de Phyllida Lloyd. L'actriu, que ja havia treballat amb aquesta directora a Mamma Mia!, ha assegurat que "explorar la profunda petjada que va deixar a la història aquesta dona extraordinària és un repte extraordinari i d'enormes proporcions". L'actriu nord-americana pensa emular en molts sentits una de les més fermes defensores de les polítiques neoliberals: "Estic intentant apropar-me al paper amb tant de zel, fervor i atenció al detall com el que tenia l'autèntica Lady Tatcher".

La pel·lícula compta amb el guió d'Abi Morgan (Sex Traffic i Brick Lane). Jim Broadbent serà el marit de l'exprimera ministra, Denis Thatcher, i Alexandra Roch i Harry Lloyd seran la parella en els seus anys de joventut.

Mentre els productors de la pel·lícula consideren que The Iron Lady és la història d'una dona que va "trencar barreres de gènere i de classe per tal de ser escoltada en un món dominat per homes", la família està força inquieta. Temen que la pel·lícula, segons el diari The Guardian, inclogui algunes escenes amb una Thatcher repenedida, després de la mort del seu marit, pel temps dedicat a la seva carrera, i el procés de demència senil que pateix des de fa anys. "Pensen que sona com una espècie de fantasia d'esquerres", ha afirmat un amic de la família citat pel diari.

stats