Cultura 01/11/2012

Més de 300 persones disfressades de 'Bola de drac' donen la benvinguda al Saló del Manga

La gastronomia japonesa i els 20 anys de 'Bola de drac' són els protagonistes de la cita a la Fira de Barcelona

Acn
2 min
Un nen fent un kame-hame al Saló del Manga 2012 / CÈLIA ATSET

BarcelonaSon Goku, Satanàs Cor Petit, Krilín, el Follet Tortuga, l'avi de Son Goku (Gohan), el Ten Shin Han i fins i tot l'A17 i l'A18... No ha faltat ningú a l'obertura del XVIII Saló del Manga de Barcelona, que ha obert aquest dijous amb més de 300 persones caracteritzades de personatges de 'Bola de drac'. De fet, només en necessitaven 250 per obtenir el rècord Guinness. L'obra d'Akira Toriyama és un dels protagonistes d'aquest saló que celebra els 20 anys de l'edició del manga 'Dragon Ball'. Una de les novetats de la cita és que enguany canvia la Farga de l'Hospitalet per la Fira de Barcelona i passa d'11.000 metres quadrats a 17.000.

Per tant, les xifres del saló són 17.000 metres quadrats de superfície, 126 companyies expositores, 560.000 euros de pressupost i la previsió de 70.000 visitants. S'ha inaugurat aquest dijous i es podrà visitar fins al 4 de novembre, per primera vegada al palau 2 de la fira de Montjuïc.

Les 300 persones que han participat en el repte d'aconseguir el rècord Guiness de persones disfressades de personatges de 'Bola de drac' ho han viscut amb intensitat. Pedro Garrido, que anava disfressat de Cor Petit, ha destacat que s'ha disfressat d'ell perquè és "un personatge interessant diferent de la resta, com per exemple Son Goku, que és subtil. Té recursos i és el personatge que destaca pel seu vestuari", ha afegit. De 'Bola de drac' ha indicat que per a ell és "com la Bíblia".

Aisea, que anava disfressada de Son Gohan, ha explicat que a ella la sèrie de 'Dragon Ball' li recorda la seva infantesa. Porta uns quants anys anant al Saló del Manga i ha remarcat que és molt millor aquest any que s'ha passat a la Fira de Barcelona perquè és "tot més espaiós i està tot en un mateix lloc".

Carles Pons, disfressat de l'avi Gohan, ha dit que mai s'havia disfressat i que aquest any va decidir amb dos amics seus disfressar-se de mestres de la sèrie com Gohan o el Follet Tortuga. Sobre la sèrie de Toriyama, ha dit que els ha marcat tota la infantesa i els ha ensenyat valors com l'amistat, ajudar els altres i no rendir-se per aconseguir una meta. Ha reconegut que li crea molta melancolia veure de nou la sèrie.

Però no tota la gent estava disfressada de personatges de 'Bola de drac'; l'Álvaro, de Saragossa, s'ha disfressat de Predator. L'any passat va estrenar la disfressa al Saló del Manga i aquest any ha explicat que li ha fet els braços i el pit. Ha dit que cada any intenta millorar el vestit i que l'any que ve li toca l'esquena i les cames. Álvaro ha dit que l'objectiu és passar-ho bé i gaudir. Ha admès que li agrada veure les disfresses, tot i que creu que ha decaigut molt.

Cuina japonesa

A més de 'Bola de drac', la cuina japonesa serà un dels plats forts de la divuitena edició del Saló del Manga, ja que diferents xefs japonesos faran un taller de cuinar per mostrar l'elaboració de diferents plats japonesos. Hi participarà Ferran Adrià i el xef del restaurant barceloní Dos Palillos, Albert Raurich, amb Hiroyoshi Ishida, el cuiner del restaurant Mibu de Tòquio. A més, el Saló acollirà una exposició dedicada a la relació entre el manga i la cuina japonesa.

stats