Editorial
Cultura 13/12/2010

Una editorial amb 10 espelmes

L'editorial Meteora de Barcelona celebra avui els deu anys de la seva fundació, amb una festa banyada de música i literatura

Josep Lambies
1 min

BarcelonaJa fa una dècada que aquest projecte de Dolors Sàrries i Jordi Fernando va veure la llum. Avui s'engresquen a brindar pel seu aniversari en una festa amb música de Mònica Trueba i Pau Sanchis, lectures de textos de Pilar Argudo, Maria Nunes, Toni Cotet i Cèsar Ochoa, i recitals de poesia de Jordi Cervera i Antoni Clapés. En aquests anys, l'editorial Meteora ha publicat un bon catàleg de títols, classificats en set col·leccions diferents. Amb Papers de Fortuna han creat una autèntica plataforma per a la distribució de la novel·la catalana; les últimes publicacions són Viure sense el meu fill, de Josep Gironès, i El gratacel, de Màrius Sampere. La col·lecció Tahona de Letras, en canvi, s'ocupa de la novel·la espanyola, amb títols com Deseo de fuego, de Jordi Cervera, i Hijos de la derrota, d'Empar Fernández.

Meteora també es dedica a la poesia, a l'assaig, a les biografies i a l'art. I té la col·lecció Lola Anglada, de literatura infantil. Al marge, un darrer grup d'inclassificables, que aplega des del Cuina i terra de la Vall de Buí fins a Quiromasaje. Per tots aquests anys de feina, i una pila de volums, els nois de l'editorial Meteora celebren, avui, l'aniversari d'aquest gran projecte, amb la presentació de la nova web i, finalment, un brindis en honor al futur que encara els espera; als propers deu anys.

stats