Cultura
Cultura 04/11/2014

Retiren de llibreries un assaig sobre els casos més populars investigats per Método 3

'La cortina de humo' explica les investigacions de Peribáñez i Tamarit sobre La Camarga, 'l'espoli a les arques del F.C. Barcelona', el cas Gürtel i espionatge a la Comunitat de Madrid

Acn
2 min
Detall de la porteria de Método 3

BarcelonaEl jutjat de primera instància número 39 de Barcelona ha ordenat la retirada de les llibreries del llibre 'La cortina de humo', en què els detectius Julián Peribáñez i Antonio Tamarit fan públiques "per primer cop" les investigacions que van fer a l'agència Método 3, en la qual treballaven. El jutge ha pres aquesta mesura cautelar a l'espera que hi hagi una resolució judicial, després que el director de Método 3, Francisco Marco, hagi presentat una denúncia en contra de l'obra.

Fonts de l'editorial, Corre la Voz, han confirmat que s'ha retirat de la venda el llibre, que va començar a distribuir-se la setmana passada i començava a vendre's aquest dilluns. Segons la portada, l'obra parla de "les explosives investigacions dels detectius Peribáñez i Tamarit (desvinculats de Método 3) sobre la impune corrupció a Espanya". Tal com explica un comunicat de l'editorial, a l'obra els detectius "fan públiques per primer cop les investigacions que es van veure obligats a fer després de ser acusats injustament de delictes que no van cometre", mentre treballaven a Método 3.

Casos controvertits i populars

Segons la nota de premsa, en el llibre es parla sobre tots aquests temes: "La Camarga, noves connexions en el cas Gürtel, l'espoli a les arques del F.C. Barcelona, la infame estafa a la fundació Madeleine McCann, els Mortadelos, Jordi Pujol Ferrusola, informes a mida, espionatge a la comunitat de Madrid, ascens i caiguda de Método 3, portes giratòries".

"'La cortina de humo' no només revela la veritat sobre els motius pels quals els mitjans de comunicació van tenir accés a aquesta informació i van publicar la notícia, també explica quins van ser els responsables i, el més important, per què ho van fer. El lector també coneixerà tot el que s'amaga darrere d'aquesta agència que ha gaudit durant anys de la màxima confiança de Convergència Democràtica de Catalunya, així com d'altres partits polítics catalans i espanyols", conclou el comunicat.

stats