País Valencià 01/08/2014

El jutge del cas Gürtel valencià demana a la Fiscalia dades sobre el finançament del PP de Paterna

El magistrat demana informació sobre la despesa de la campanya electoral de 2007, any en què es va proclamar alcalde Lorenzo Agustí, que va deixar ahir el càrrec

Efe
2 min
L'exalcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, va declarar com a testimoni en el 'cas Gürtel' en el TSJ valencià. / EUROPA PRESS

ValènciaEl magistrat José Ceres, instructor de la branca valenciana del cas Gürtel en el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, ha demanat al ministeri fiscal que ampliï la documentació sobre el finançament del Partit Popular de la localitat valenciana de Paterna en les eleccions municipals de 2007.

En una providència del passat 30 de juliol a la qual ha tingut accés Efe, el magistrat del TSJ requereix al fiscal que en un termini de cinc dies aporti noves al·legacions sobre la incorporació de més dades de les que ja recull una denúncia presentada pel grup municipal de Compromís.

El fins ahir alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, del PP i imputat per dues causes per presumptes delictes de prevaricació administrativa, va anunciar dimecres per sorpresa la seva renúncia al càrrec durant el ple ordinari, al·legant motius personals, després de set anys en el càrrec, al qual va accedir precisament en aquestes eleccions de 2007.

Després de formalitzar ahir la seva renúncia a l'acta de regidor, Agustí va reconèixer davant els mitjans que no havia informat de la seva decisió ni tan sols el president del seu partit i de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, i va assegurar que l'havia pres feia un any.

Agustí ja va declarar com a testimoni per contractacions realitzades amb Orange Market, una de les principals empreses de la trama Gürtel i la més rellevant de les investigades en la branca valenciana del cas.

El passat 30 d'abril, Lorenzo Agustí va assegurar davant el jutge Ceres que desconeixia qui va contractar Orange Market perquè organitzés el seu acte de presentació com a candidat a les eleccions locals de 2007.

En la providència dictada el dia 30 pel TSJ valencià s'al·ludeix al fet que el PP de Paterna va encarregar a l'empresa Eurostalvis Comunicaciones SL la gestió de màrqueting de la campanya electoral de 2007, i que les factures es van emetre a nom de tres constructores amb una mateixa adreça fiscal i una altra amb un altre domicili.

Les tres primeres empreses "no tenen res a veure" amb el món de la publicitat o les campanyes electorals, mentre que en el cas de la quarta, encara que dedicada a esdeveniments, "no està justificat que aboni les despeses" del partit, segons la denúncia de Compromís, que afegeix que el mateix 'modus operandi' es pot observar en relació amb el PP d'Alaquàs, localitat també de la comarca valenciana de l'Horta.

En la denúncia de Compromís s'indica que no va ser el Partit Popular el que es va fer càrrec de la majoria de despeses de la campanya electoral de 2007.

Per la seva banda, el PSPV de Paterna ha indicat en un comunicat que en reiterades ocasions ha denunciat la relació del ja exalcalde "amb la trama corrupta" de la xarxa Gürtel, i li ha exigit explicacions sobre això.

stats