Cinema
Cultura 19/01/2015

Michael Moore carrega contra 'El francotirador' de Clint Eastwood

El documentalista qualifica els franctiradors de "covards"

Ara
1 min
Bradley Cooper a 'El francotirado', de Clint Eastwood

BarcelonaEl documentalista nord-americà Michael Moore ha atacat des de Twitter els franctiradors, homes que el director de 'Bowling for Columbine' i 'Fahrenheit 9/112' ha definit com "covards".

Els atacs de Moore arriben poc després de l'estrena d''El francotirador', el film de Clint Eastwood protagonitzat per Bradley Cooper en el paper de Chris Kyle, veterà de la Guerra d'Irak conegut per ser el franctirador més letal de l'exèrcit nord-americà amb més de 150 morts confirmades –ell assegurava que eren 250–.

"El meu oncle va morir assassinat per franctiradors a la Segona Guerra Mundial –va escriure Moore al seu perfil de Twitter–. Ens van ensenyar que els franctiradors eren covards. Disparen per l'esquena. I els invasor són els pitjors".

Tot i que Moore no esmenta el film d'Eastwood al Twitter, sí que ho ha fet a la seva pàgina de Facebook. Elogia alguns aspectes de la pel·lícula com el discurs antibèl·lic i la interpretació de Bradley Cooper, però lamenta que "Clint confon Vietnam amb Irak en la narració".

'El franctirador' es va estrenar divendres als Estats Units amb un gran èxit de públic. Número 1 de taquilla, va recaptar 77,7 milions d'euros, aconseguint el rècord de recaptació per a una estrena del gener. La pel·lícula està nominada a sis Oscars, entre ells el de millor pel·lícula i millor actor (Cooper).

stats