Literatura
Cultura 22/05/2015

La quarta entrega de la saga 'Millenium' arribarà en català a finals d'agost

David Lagercrantz va ser l'autor escollit pels hereus de Larsson per escriure 'El que no et mata et fa més fort', que editarà Columna

Ara / Agències
1 min
Portada d''El que no et mata et fa més fort', de David Lagercrantz

BarcelonaAmb més de 80 milions lectors al món, la saga 'Millennium' tornarà a les llibreries amb el quart llibre 'El que no et mata et fa més fort', de David Lagercrantz, l'autor escollit per continuar la sèrie de llibres després de la mort del seu creador, l'escriptor Stieg Larsson. Lagercrantz, també suec com Larsson, ha decidit ubicar els protagonistes de la saga, Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist, en una trama de tràfic d'informació confidencial a escala internacional, semblant a Wikileaks.

L'editorial Columna ha avançat aquest divendres que el llibre es posarà a la venda el 27 d'agost d'aquest any, així com a 30 països d'arreu del món. Lagercrantz, periodista autor d'obres com la biografia del futbolista Zlatan Ibrahimovic, ha hagut d'afrontar algunes crítiques per escriure la quarta entrega de la saga, encarregada pels hereus de Larsson. La saga ha venut 80 milions d'exemplars a tot el món, mentre que a Catalunya se n'han venut 300.000 només en català, segons afirma Columna.

Aquest divendres s'han desvelat alguns secrets de l'argument de la nova obra. Salander participa en un nou atac 'hacker', un fet que li farà assumir perills que normalment evitaria. Paral·lelament, la revista 'Millenium' canvia de propietaris. D'altra banda, Blomkvist rep una trucada d'un investigador que l'adverteix d'una informació vital per al servei d'informació nord-americà. Mentre que en Mikael vol utilitzar aquesta notícia com a gran exclusiva per a la revista, Lisbeth té els seus propis plans.

stats