MÚSICA
Cultura 15/03/2012

Miquel Bernis, el meteoròleg de l'ARA, del temps a la música

El Senyor Cordills, l''alter ego' cantautor del meteoròleg, va actuar ahir al cicle Músiques Invisibles de Molins de Rei amb els deu temes que espera enregistrar en disc

Acn
1 min

BARCELONAMiquel Bernis, el meteoròleg de l'Ara, va ensenyar ahir la seva cara menys coneguda, la que amaga sota l'àlies de Senyor Cordills. El geògraf i cantautor va encetar a Molins de Rei el cicle Músiques Invisibles, on va presentar els deu temes que té a punt per enregistrar.

Fins ara, Bernis només havia cantat el temps a RAC1, literalment. "Jo no sóc músic, per començar, jo sóc més meteoròleg –s'excusava–. Les històries han anat en paral·lel. Jo sabia que em volia dedicar a la méteo, i en canvi, a la música, no ho tenia tan clar". Ara ja té deu temes que espera "anar a vendre a algú, evidentment, i a veure si ho podem fer créixer".

Les seves cançons són intimistes, a mig camí entre pop i el folk, i parlen d'escenes quotidianes. "Si busques dins teu i treus les cançons que et surten de debò, hi haurà persones que les acabaran fent seves", explica Bernis. Per ara, les interpreta ell sol amb la guitarra. "Ha començat a casa, al meu món, en el meu espai, jo sol a la guitarra, i de moment és aquí, però jo crec que anirà mutant amb el temps", avança. El camí del meteoròleg com a cantautor pot ser llarg: "Jo sóc dels que crec que les cançons han de funcionar tu sol amb una guitarra, i a partir d'aquí poden passar moltes coses", diu.

stats