ART
Cultura 11/02/2019

Una mirada àmplia a la fotografia des de Formentera

El festival Formentera Fotogràfica se celebrarà entre el 27 d'abril i l'1 de maig

Ara
2 min
Una de les icòniques imatges sobre turistes de Martin Parr.

BarcelonaEl festival Formentera Fotogràfica tornarà a reunir una distingida representació de fotògrafs -un total de catorze- a la més petita de les illes Pitiüses entre el 27 d’abril i l’1 de maig. S’hi podrà escoltar com el britànic Martin Parr, que ha publicat més d’un centenar de llibres, descriu la seva fotobiografia, compartir diverses sessions amb Cristina García Rodero, que explicarà el procés creatiu que l’ha portat a immortalitzar els ritus de l’Espanya més fosca i dels mons més desconeguts, o recórrer amb Eugenio Recuenco obres mestres de la pintura que recrea a través de fotografies d’una gran sofisticació.

Dirigit per Francesc Fàbregas, el festival vol oferir “una mirada àmplia i diversa sobre el llenguatge fotogràfic”, alhora que fa una aproximació a tota mena de mons a través de la càmera, amb una especial incursió en el paisatge, també humà, de la mateixa illa. Entre els autors catalans que participaran en aquesta edició de Formentera Fotogràfica hi ha Francesc Melcion, de l’ARA, Tanit Plana, Sílvia Prió, Edu Ponces i Pau Coll. Melcion proposarà una immersió en el fotoperiodisme i explicarà també com utilitza la fotografia per evadir-se de les dinàmiques de la informació gràfica diària. Tanit Plana, acompanyada de Sílvia Prió, farà el taller “paisatge palimpsest”, que proposa “la possibilitat d’arribar i provar de fotografiar totes les capes que formen el territori, buscant relacions entre el passat i el present que permetin comprendre allò que ens envolta, i poder explicar-nos i imaginar noves veritats”.

#ARAFF2019, una porta al festival

Per tercer any consecutiu, el diari ARA s’uneix al Formentera Fotogràfica amb l’organització d’un concurs de fotos que arrenca el 15 de febrer a través d’Instagram. Com en les edicions anteriors de la convocatòria, es posa el focus en l’àmbit geogràfic i la forma de vida on té lloc el festival: la Mediterrània, el seu característic estil de vida i també el seu paisatge són la temàtica a reflectir. El guanyador tindrà com a premi un viatge a Formentera, amb allotjament inclòs, per assistir a totes les ponències, taules rodones, tallers i altres activitats del festival Formentera Fotogràfica.

stats