Cultura 24/11/2011

El MNAC proposa Pepe Serra com a nou director del centre

La proposta que l'actual director del Museu Picasso assumeixi la direcció del centre serà comunicada a la Junta de Museus per a la seva aprovació. El govern de la Generalitat nomenarà el nou director segons la proposta aprovada per la Junta.

Ara
2 min

BarcelonaEl Patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya ha acordat avui de manera unànime proposar Pepe Serra, actual director del Museu Picasso, com a nou director del centre. El Patronat s'ha reunit en una sessió extraordinària presidida, en absència del president del MNAC, Narcís Serra, pel conseller de Cultura Ferran Mascarell. La proposta s'ha portat a terme d'acord amb el veredicte de la comissió d'experts encarregada d'avaluar les candidatures per cobrir la vacant deixada per Maite Ocaña. A la vista del resultat del concurs, el president del Patronat del MNAC, Narcís Serra, oncle del candidat, ha comunicat al conseller de Cultura la seva renúncia a la presidència del MNAC que, en les properes hores, comunicarà al president de la Generalitat.

Els experts han valorat l'experiència de Pepe Serra en l'àmbit de la gestió museística als nivells d'exigència de les bases de la convocatòria i han destacat, també, "la seva capacitat de combinar les idees amb la pràctica de la gestió, perquè presenta un cos teòric modern molt necessari per al MNAC, així com la seva capacitat d'establir ponts de diàleg amb les institucions museístiques no només de la ciutat i del territori, sinó de caire internacional. En definitiva, han vist el candidat un professional "amb la capacitat per liderar el canvi de paradigma que el MNAC ha d'afrontar en els principis del segle XXI".

Al concurs públic internacional hi van participar 17 candidats, 12 provinents de Catalunya, 4 de la resta de l'Estat Espanyol i 1 de l'estranger. Després d'analitzar la documentació presentada, el comitè d'experts va dictaminar que 7 d'elles acomplien els requisits bàsics i entre aquests es van seleccionar 3 finalistes, als quals se'ls va demanar l'elaboració d'un guió del seu projecte de gestió per al Museu.

stats