Arquitectura
Cultura 02/05/2011

El Mobile Art de Zaha Hadid aterra a París

La nau espacial va néixer com una col·laboració amb Karl Lagerfeld i Chanel, per la mostra itinerant dedicada a la històrica bossa de la firma. El 'donut deformat' acollirà exposicions de les creacions àrabs contemporànies

Afp
1 min
Mobile Art, de Zaha Hadid

París contempla per primera vegada la nau espacial concebuda per Zaha Hadid, que després de voltar per mig món ha aterrat al costat de l'Institut del Món Àrab, on s'exhibirà fins al 30 d'octubre.

El Mobile Art va néixer com un projecte conjunt entre Zaha Hadid i Karl Lagerfeld, com a plataforma en la qual mostrar les reiterpretacions de la bossa Chanel fetes per artistes contemporanis. El projecte itinerant va aturar-se el 2009 a causa de la crisi econòmica, després de fer escala a Hong Kong, Tòquio i Nova York.

Chanel ha cedit la instal·lació a l'Institut del Món Àrab, obra de Jean Nouvel. "El Mobile Art és una veritable arquitectura nòmada", ha manifestat l'arquitecte. Dominique Baudis, president de l'Institut, ha explicat que "l'objectiu és mantenir el màxim temps possible" la instal·lació a la plaça, per tal que esdevingui un centre d'exposicions temporals de les creacions àrabs contemporànies.

A l'actualitat, el 'donut deformat' de Zaha Hadid, tal com ella l'anomena, presenta una selecció d'obres de l'arquitecta anglo-iraquiana, creacions que es defineixen pel contingut orgànic i sensual.

Hadid, de seixanta anys, ha estat condecorada amb premis com el Pritzker i compta amb obres emblemàtiques en diferents ciutats; a Barcelona construeix l'Edifici Torre Espiral, al Parc del Fòrum.

stats