LA SUGGERIDORA
Cultura 07/10/2016

Moda europea, menjars de tardor i cultura gòtica

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
Moda europea, menjars de tardor i cultura gòtica

L'Europa tèxtil i contemporània

Facoco Store

Recordeu quan vau fer el projecte de final de carrera? Quan vau pensar que era una idea estupenda? I recordeu que allà es va quedar? Doncs això els va passar a Blanca Cros i Marc Albornà. Fins a fa 9 mesos, quan van obrir la carpeta de la uni i el van tirar endavant. Es diu Facoco Store i és una botiga online de moda ètica i femenina que selecciona marques europees i contemporànies que es fabriquin a la Unió Europea. Al primer viatge a París van conèixer els Hit the Road Jacques (sí, com la cançó) i se'n van enamorar. Un amor que va seguir amb els J’ai Mal à la Tête, de Munic, els Libertine Libertine de Copenhaguen i Carne Bollente, un col·lectiu artístic de París famós per dissenyar samarretes amb motius sexuals. I també amb els d’aquí, com Sila, 100% mediterrània. Per fi estrenen col·lecció. I val molt la pena.

Hotel Brummell (Barcelona). Del 3 al 15 d’octubre

www.facocostore.com

Tothom a taulaaaa!

A taula! Cicle de cultura i gastronomia

Tothom a taulaaa! Sempre és un dels crits més meravellosos d’una casa. I al Sortidor del Poble-sec ho cridaran cada dia durant els mesos de tardor. Unes estovalles creatives que ens portaran a la llotja, als comerços del barri i a preguntar als avis receptes que només ells saben. Tallers que van des de "què mengen els astronautes" fins a la superació de la fam durant la guerra i monogràfics de melmelades, crestes japoneses o creps. Una oda a la cultura gastronòmica que cada any aplega més gent a taula.

Centre Cívic el Sortidor (Barcelona). Mesos de tardor

Realitats alternatives

Setmana Gòtica de Madrid

“Portem vuit anys lluitant contra la imatge del gòtic com un tipus pàl·lid que vesteix de negre, es maquilla de blanc i sembla que visqui volent-se tallar les venes”, explica Marjorie Elijach, directora de la Setmana. És un esdeveniment únic al món que uneix literatura, cine, dansa, teatre, moda, art i ciència amb la subcultura gòtica urbana com a comú denominador, amb ponents vinguts d’arreu i de prestigi internacional. Realitats alternatives, l’exploració del desconegut i creativitat a raig.

Madrid. Mes d'octubre

stats