Els 10 moments de la gala dels Oscars

De Neil Patrick Harris en calçotets al "Qui li ha donat la 'targeta verda' a aquest fill de...?” de Sean Penn, repassem els moments de la nit

- Un número d'obertura per al lluïment de Neil Patrick Harris. Havent vist de què és capaç l'actor en altres cerimònies com els Tony, el debutant als Oscars no ha sorprès en encetar els Oscars amb un número musical, al costat d'Anna Kendrick i Jack Black, on han fet un muntatge que incloïa pel·lícules antigues –de 'Back to the future' a 'Singin''– i les que estaven nominades amb personatges reals i virtuals –escrit per Robert Lopez i Kristen Anderson-Lopez, el duo que hi ha darrere 'Let it go', de 'Frozen'–. Entre les bromes que ha deixat anar, una referència a l'alcohol ha estat 'seguida' per Benedict Cumberbatch des de la platea.

- "Qui li ha donat la 'targeta verda' a aquest fill de...?”. La pregunta retòrica de Sean Penn abans d'entregar l'Oscar a González Iñárritu ha estat d'aquelles que es recordarà. Si bé al Dolby Theater l'han rigut, a les xarxes hi ha hagut qui no ha entès la broma i hi ha notat tuf racista. Cal dir que Sean Penn va protagonitzar '21 grams', d'Iñárritu.

- J.K. Simmons, anuncia una telefònica? El guanyador de l'Oscar a actor secundari va dir al seu discurs: "Truca al teu pare, truca a la teva mare. Si tens sort de tenir un pare o dos vius al planeta, truca'ls. No els escriguis un missatge, no els facis un e-mail. Truca'ls per telèfon, diga'ls que els estimes". Candidat a protagonitzar un anunci de mòbils aviat.

- Neil Patrick Harris en calçotets. El presentador ha parodiat el film guanyador 'Birdman' i la seqüència en què Michael Keaton va en calçotets per Broadway i s'ha plantat així dalt de l'escenari.

- John Travolta... un altre cop? L'any passat ja va oferir un dels moments de la nit quan es va equivocar lletrejant el nom d'Idina Menzel –rebatejada com Adele Dazeem–, per això aquest any ha sortit a l'escenari amb la mateixa Menzel, la cantant de 'Let it go'. La broma, però, ha donat encara més de si quan l'actor s'ha excedit en coquetejos i moixaines a la noia, fins al punt que el presentador després ha fet  broma i ha apuntat: "Travolta l'any que ve serà aquí demanant perdó a Menzel per tocar-li tant la cara". Travolta tenia el dia 'carinyós': ja havia 'atacat' Scarlett Johansson a la catifa vermella amb un petó. La seva folra de cabells també ha donat de si a les xarxes.- Lady Gaga, vestida de nina Disney, ha cantat 'The sound of music', l'homenatge a 'Sonrisas y lágrimas', que celebrava 50 anys. Molt poc 'little monster', però el públic, i fins i tot Andrews, s'han emocionat amb la interpretació de Gaga. El que de veritat ha fet vessar llàgrimes, però, és la interpretació de 'Glory', el tema de 'Selma' –única pel·lícula 'negra' nominada–, interpretat per John Legend i Common.

-Meryl Streep és protagonista de la nit tant si guanya com si no –i té mèrit, amb 19 nominacions...–. Si l'any passat es menjava una pizza, aquest any  donava emfàticament la raó a Patricia Arquette –que li havia 'robat' el premi– quan defensava els drets de les dones: "Hem lluitat per la igualtat de drets. Ja és hora que tinguem igualtat de salaris una vegada per totes, i igualtat de drets per a totes les dones dels Estats Units d'Amèrica", va dir entre aplaudiments.

- Un minut extra! El director d''Ida', Pawel Pawlikowsaki, ha ignorat la música que convida els guanyadors a tallar el seu 'speech' i ha estat parlant impassible un minut més. És el primer Oscar per a Polònia...

- Dos dels discursos de la nit també van abordar el suïcidi. Graham Moore, guanyador a millor adaptat per 'The imitation game', va parlar del seu intent de suïcidi quan tenia 16 anys. I va dir als joves: "Vaig intentar suïcidar-me perquè em sentia estrany, em sentia diferent, em sentia com si no pertangués aquí", va dir, i va demanar a "aquell noi estrany de per allà que se sent diferent": "Sigues estrany, digues diferent".

- Oprah Winfrey guanya un Oscar... de Lego.  L'hi han entregat durant l'espectacular interpretació d''Everything is Awsome', de la pel·lícula 'Lego', que ha posat en escena els seus protagonistes i tot de treballadors de la construcció. Oprah, Steve Carell i Channing Tatum s'han endut un d'aquests premis de consolació.