Cultura 11/06/2015

Mor als 93 anys Christopher Lee

L'actor va tenir una llarga carrera on va interpretar des de Dràcula fins a Saruman

Ara
1 min
Cristopher Lee

BarcelonaL'actor Christopher Lee, nascut a Londres el 27 de maig del 1922, ha mort als 93 anys per problemes respiratoris en un hospital londinenc. Es va fer famós sobretot interpretant el paper de Dràcula, però també va ser Francisco Scaramanga a James Bond i Saruman a 'El senyor dels anells' i al 'Hòbbit'. Al llarg de la seva prolífica carrera aquest actor i cantant va participar en més de 250 pel·lícules.

Lee va ser Dràcula en sis ocasions, però amb el temps va voler oblidar aquest personatge i es va obstinar a demostrar que, com a actor, podia ser molt versàtil. Va estar actiu fins al darrer moment. De fet, al maig havia anunciat una nova pel·lícula amb Uma Thurman: '9/11'

Lee va debutar com a actor el 1948 amb 'Corridors of mirrors', dirigit per Terence Young. També va participar en la versió de 'Hamlet' dirigida per Laurence Olivier. Però va ser després d'aconseguir un contracte amb Hammer Productions que va començar la seva carrera meteòrica i els grans èxits de taquilla. La seva primera pel·lícula amb Hammer, 'La maledicció de Frankenstein', es va estrenar el 1957 i va ser el seu primer paper com a protagonista principal. A partir d'aquest film, els papers de malvat serien freqüents a la seva carrera. El 1958 va actuar amb Boris Karloff a 'Corridors of blood'. Després vindrien 'Dràcula' i 'Les nòvies de Dràcula'.

Una de les grans aficions de Lee va ser la música, sobretot el metal. Va col·laborar amb la banda de 'power metal' Rhapsody of Fire i tenia la seva pròpia banda de heavy metal simfònic, Christopher Lee Charlemagne.

stats