Cultura 03/05/2021

Mor l'artista Roser Agell als 97 anys

El seu llegat inclou des de portades de 'Cavall Fort' fins a pintures murals

1 min
La pintora Roser Agell

BarcelonaLa pintora i il·lustradora Roser Agell i Cisa ha mort aquest dilluns als 97 anys, segons ha pogut saber l'ARA. La seva formació va arrencar a l'escola del pintor Víctor Esteban Ripaux cap al 1940 i va continuar a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona i a Roma. A la capital catalana Agell va conèixer el també pintor Jaume Muxart i es van casar el 1958. L'última gran exposició de la seva obra es remunta al 2014 a l'Espai Muxart de Martorell, una mostra que va portar per títol Els mons de Roser Agell.

Nascuda a Barcelona el 1924, Roser Agell és coneguda sobretot com a il·lustradora de nombroses portades de la revista Cavall Fort i també de nadales i altres il·lustracions; també per la seva versatilitat: en paral·lel a la seva pintura, en què van conviure el magicisme i l'abstracció, va fer incursions en el camp del tapís i en la pintura mural, decorant l'església de Santa Maria a l'antiga colònia industrial de Cal Bassacs.

Entre els guardons que va rebre Roser Agell hi ha el primer premi al Saló de Setembre de Sitges, el premi Círculo Ecuestre del 1956 i el primer premi en l’Exposició Internacional Blanca Subur de Sitges el 1958. Al llarg de la seva trajectòria va participar en exposicions com el primer Salón Femenino de Arte Actual (Barcelona, 1962), la VII Biennal de São Paulo del 1965 i l'Exposición de Arte Fantástico (Rio de Janeiro, 1965). També va exposar individualment o amb Jaume Muxart a les sales Grifé i Escoda, Nàrtex i en diverses galeries de Roma, Madrid i Nova York.

stats