Cultura 11/01/2019

Assassinen el primer 'traper' obertament homosexual

Disparen vuit trets al músic i activista LGTBI porto-riqueny Kevin Fret mentre anava en moto

Ara
1 min
Kevin Fret

BarcelonaEl 'traper' i activista LGTBI porto-riqueny Kevin Fret ha sigut assassinat aquest dijous a la capital de Puerto Rico, San Juan. Fret, de 24 anys, va rebre vuit trets mentre conduïa una moto, segons informa la BBC. Kevin Fret era el primer artista de 'trap' llatinoamericà obertament homosexual. Es desconeix el culpable i la policia de San Juan ha obert una investigació per aclarir els fets.

El mànager de Fret, Eduardo Rodríguez, l'ha descrit com un artista conegut "pel seu estil musical i la seva imatge", que "trencaven les normes de gènere i l'estigma de ser gai, o de gènere no binari, a Puerto Rico". "El Kevin expressava lliurement la seva identitat de gènere en un país en què encara es fa burla, s'assetja i es mata els homosexuals", ha afegit.

L'artista ja havia patit altres agressions homòfobes. El juny de l'any passat, Fret va denunciar a través de les xarxes socials una agressió a Miami mentre era a la platja. En la denúncia, el cantant presentava cops i hematomes causats per l'atac. Fret va afirmar que no permetria que el convertissin en víctima de discriminació.

"Soc una persona a la que no li importa el que diguin els altres", va dir Fret a la revista 'Paper' l'any passat: "Veig joves gais i lesbianes que em veuen com un model a seguir, que pensen que si a mi no m'importa el que diguin els altres ells poden fer el mateix".

El seu tema debut, 'Soy así', té més de mig milió de visites.

stats