Cultura 21/04/2014

Mor als 88 anys l'actor nord-americà Craig Hill

Va començar la carrera als Estats Units als anys 50 i es va traslladar a Espanya a mitjans dels 60, on va rodar una quinzena de 'spaghetti western'. A Catalunya també era conegut per ser la parella de l'actriu Teresa Gimpera

Ara
1 min
Craig Hill en una imatge promocional de la pel·licula de 1952 'The Outcasts of Poker Flat' / ARA

BarcelonaL'actor nord-americà Craig Hill va morir diumenge a la nit a Barcelona als 88 anys, segons font pròximes a la família. Nascut el 1926 a Califòrnia, va fer carrera en el cinema nord-americà dels anys 50 amb títols com 'Eva al desnudo', 'A bayoneta calada', 'Brigada 21', protagonitzada per Kirk Douglas; 'Coraza Negra', amb Tony Curtis, i 'Tammy, la muchacha salvaje'. El 1965 es va traslladar a Espanya, on va rodar una quinzena de 'spaghetti western' com 'Ocaso de un pistolero', 'Cazador de recompensas', 'Ric e Gian alla conquista del West', 'Con el corazón en la garganta' i 'Quince horcas para un asesino'.

En acabar la seva etapa dins aquest gènere va romandre a Espanya, on va continuar la seva carrera. Va participar en la pel·lícula de Bigas Luna 'Angustia'.

A Catalunya era també conegut per ser la parella de l'actriu Teresa Gimpera. Tots dos van sortir plegats al programa 'El convidat' que Albert Om va dedicar a l'actriu el setembre del 2010.

El 2002 va participar en la pel·lícula de Ventura Pons 'Menja d'amor'. El seu darrer treball data del 2003, un petit paper a la pel·lícula d'Óscar Aibar 'Platillos volantes'.

stats