Cultura 23/05/2019

Mor l'autora de novel·la infantil Judith Kerr

Va escriure i il·lustrar clàssics com el biogràfic 'Quan Hitler va robar el conill rosa'

Ara
2 min
Mor l'autora de novel·la infantil Judith Kerr

BarcelonaL'escriptora i il·lustradora britànica d'origen alemany Judith Kerr, autora del clàssic infantil 'El tigre que va venir a berenar' i de la sèrie del gat Mog, entre altres obres que s'han convertit en clàssics amb milions d'exemplars venuts a tot el món, ha mort als 95 anys, ha informat aquest dijous la seva editorial, HarperCollins.

Nascuda a Berlín el 14 de juny del 1925 en el si d'una família jueva, Kerr va haver d'emigrar de petita amb els seus pares. L'any 1933, just abans que els nazis arribessin al poder, per por de represàlies la família va emigrar primer a Suïssa i després a França, i finalment es van establir al Regne Unit i van adquirir la nacionalitat britànica. Kerr va treballar a la Creu Roja durant la Segona Guerra Mundial i es va llicenciar en art. Després va treballar de guionista a la BBC i només va començar a escriure i il·lustrar contes infantils quan els seus fills van començar a llegir.

És autora d'una trentena de títols, entre els quals n'hi ha disset de la sèrie del gat Mog i la història d''El tigre que va venir a berenar', un llibre del 1968 que s'ha convertit en un 'bestseller' permanent des de llavors. Quan els seus fills es van fer grans va necessitar explicar-los la situació que va viure amb la seva família i va escriure una trilogia autobiogràfica per a joves, de la qual destaca 'Quan Hitler va robar el conill rosa' (1971), que li va valdre el premi de literatura infantil i juvenil alemany. Als tres llibres explicava com va ser la vida dels jueus els anys 1930 a Alemanya; com va ser la fugida d'una família jueva dels nazis durant la Segona Guerra Mundial a Suïssa i França, i com va ser la vida durant la Guerra Freda des del punt de vista dels nens.

Les últimes dècades havia continuat escrivint i dibuixant amb el seu estil realista i costumista.

stats